Arkiver

Foråret er kommet til Roskilde …


Hverdagen, Oplevelser.

… og nu skal vi ikke en gang lede efter det, før vi finder det. For det pibler frem med små friske blomster alle vegne og stort set alle former for buske samt træ har store næsten bristefærdige grønne knopper.

I dag er vejret virkeligt flot, for solen skinner fra en høj klar blå samt næsten skyfri himmel og så er der fra DMI´s side af lovning på, at udendørstemperatuer i løbet af eftermiddagen skal nå op omkring de 15 til 18 plus grader. Hvilket jo er en ren invitation til, at man skal ud og nyde det milde forårvejr, nu hvor når det endeligt er nået frem til os.

🙂

Det var nu ikke på grund af det gode vejr, men slet og ret fordi min Skat og jeg havde en god håndfuld af diverse småting, som vi lige skulle have klaret, at vi gik ind til Roskildes Centrum, men det gode vejr var bestemt ikke med til at gøre turen mindre dejlig.

Flere steder i vores kvarter finder man disse søde små mini påskeliljer …

2009/04/04/001.jpg

… der er så søde. De ligner små udgaver af solen og de gør alt, hvad de kan, for at konkurrere med den.

Vi kunne høre, at fugle-hannerne mere eller mindre alle som en er ud på frierfødder. For de synger, så man skulle tro, at de lige frem får penge for deres indsats.

Vi fik øje på et par forelsket duer …

2009/04/04/002.jpg

… der sad på en gren højt oppe i et træ, med desværre ville de ikke fotograferes. Så de fløj deres vej lige som jeg skulle til at tage endnu et billede af dem.

Vi gik via Stamvejen, Køgevej og Jerbanegade samt tværs over Hestetorvet, imens vi så lidt på loppernes boder, før vi forsatte hen til Kvickly, hvor jeg kom til at foretage årets 6.ups, men det kommer der mere om i det næste indlæg. Så gik vi hen til Havannahuset, hvor vi skulle forny vores Varelotterisedler. Desværre havde vi kun vundet tre små gevinster, så vi skulle af med penge i stedet for at få penge, men det kan jo være, at vi er mere heldige næste gang. Varelotteriet er dog stadigvæk det af de landsdækkende spil, hvor den største del af indsatsen bliver udbetalt til spillerne i form af gevinster og der er i gennemsnit gevinst på hver tredje lod. Det er jo så bare lidt svært at finde ud af, hvilke lod, der er det tredje lod, og dermed det lod, der er gevinst på.

😉

Vi forsatte hen til Roskilde Bibliotek, hvor vi begge to blev oprettet som lånere. Da vi kom ud der inde fra, blev vi mødt af dette dejlige syn …

2009/04/04/003.jpg

…af indgangen til Folkeparken, hvor Folkeparkens Motionsløb finder sted den anden søndag i hver måned.

Vi gik tilbage til Algade og forsatte ad den til Stændertorvet, hvor vi lige gik en hurtigt runde, imens vi så på loppernes boder, før vi forsatte af Skomagergade, hvor vi blandt andre var rundt om TP Musik samt H & M, før vi gik op mod stationen igen.

Vi blev enige om, at vi ville gå hjemad via Roskilderingen …

2009/04/04/004.jpg

… der jo altid er dejlig at gå rundt om. Her så vi rigtigt mange små og store tegn på, at foråret endeligt langt om længe er kommet til Roskilde. For alle buskene og træerne derover havde store grønne næsten bristefærdige knopper …

2009/04/04/005.jpg

… og der er endnu flere her …

2009/04/04/006.jpg

… og her …

2009/04/04/007.jpg

… vi var lige en hurtigt tur i Aldi, før vi gik ad Ringvejen, Køgevej samt Stamvejen hjem til os selv, hvor vi skyndte os at få sat de nyindkøbte varer på plads og derefter tog vi noget frokost.