Arkiver

Strøget med mere


Oplevelser.

Min Skat og jeg forlod Rundetårn og vi forsatte via Købmagergade …

2009/04/25/401.jpg

… ned til Strøget og Amagertorv, hvor vi blandt andet kom fordi Storkespringvandet …

2009/04/25/402.jpg

… der er modelleret af billedhugger Vilhelm Bissen efter tegning af professor samt maler Edvard Petersen, og det blev støbt af bronzestøber Lauritz Rasmussen. Springvandet blev doneret af Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse, der i 1888 udskrev en konkurrence i anledning af kronprins Frederiks , der senere blev kong Frederik den 8., og kronprinsesse Louises forestående sølvbryllup. Springvandet blev indviet i 1894.

Det har næsten altid heddet sig, at det ikke er storke, men det derimod er hejrer, der pryder dette springvand, men flere ornitologer er imidlertid ikke i tvivl om, at storkene faktisk er storke.

Ligesom det er en fast tradition af de nybagte københavnske studenter danser om Krinsen på Kongens Nytorv, har det siden 1950-erne været en fast tradition, at nyudklækkede jordemødre kommer for at danse rundt om Storkespringvandet.

Vi forsatte ad Strøget og lige efter det store springvand på Nytorv …

2009/04/25/403.jpg

… købte jeg årets først friske ærter i en grønthandlers lille bod. De var godt nok lidt halv dyre, for jeg gav 30,00 kroner for et halv kilo ærter, men de smagte rigtigt godt.

🙂

Ingen længe var vi nået til Rådhuspladen med Københavns Rådhus …

2009/04/25/404.jpg

… der blev bygget i perioden fra år 1892 til år 1905. Det er tegnet af den danske arkitekt Martin Nyrop, der også var manden bag den nationalromantiske bygningskunsts gennembrud i Danmark.

Både Rådhuset og den muslingeskalformede Rådhusplads er inspireret af rådhuset samt rådhuspladsen i byen Siena i Toscana i Mellemitalien. Martin Nyrop kombinerede dermed den ældre danske arkitektur med den italiensk renæssance.

På Rådhuspladsen finder man blandt andet denne sten …

2009/04/25/405.jpg

… der fortæller, at der herfra er lige præcist 62 kilometer til Holbæk, 80 kilometer til Jyderup samt 102 kilometer til Kalundborg, samt dette flotte springvand …

2009/04/25/406.jpg

… som jeg desværre ikke ved noget som helst om.

Vi forlod Rådhuspladens og vi forsatte via fodgængerfeltet tværs over H. C. Andersens Boulevard, hvorfra der er udsigt til H. C. Andersen Slottet …

2009/04/25/407.jpg

… der indtil den 31. august 2007 husede Louis Tussauds Wax Museum. Desværre lukker museet, da Tivoli, som ejer bygningen, havde opsagt dets kontrakt, da man har fundet ud af, at bygningen skal rives ned for at gøre plads til en meget større moderne bygning, som blandt andet skal rumme et hotel og et parkerings anlæg.

På dette tidspunkt blev min Skat og jeg enige om, at vi ville afslutte dagens hyggelige tur til København med en lille rundtur i Tivoli, og dette besøg kommer der meget mere om i det næste indlæg.

🙂

Peter har også skrevet om vores tur via Strøget med mere og de billeder, som han tog under turen, kan ses her.