Arkiver

Så langt …


Hverdagen.

… så godt. Fristes jeg næsten til at skrive. For selv om vi begge to har nået rigtigt meget i løbet af dagen, så er vi desværre langt fra færdige, men det er dog trods alt den mindste del af den store bunke med uløste arbejdsopgaver, som vi mangler at komme igennem.

Min Skat sov til cirka 7:30 tiden, eller rettere han blev liggende i vores seng, da jeg stod op til næsten normaltid. For jeg ved ikke, om det lykkedes for ham at falde i søvn igen. Han var ikke mere end lige stået op, da han satte sig ved sin computer og ind tikkede en mail fra Anne, hvori hun stillede nogle spørgsmål med hensyn til kaffen og snitterne efter Farmors bisættelse på fredag. Det endte med, jeg ringede til hende, da det var både hurtigere og nemmere, at vi talte sammen alle tre, fremfor min Skat skulle til at e-maile frem og tilbage med hende.

Faktisk føler jeg, at min mobiltelefons øresnegl mere eller mindre er vokset sammen med mit højre øre i dag. For den har sidder fast i det øre lige siden klokken 7:45 og frem til klokken 13:15. Til gengæld har jeg så nu fået ringet til Farmors advokat, som vi har aftalt et møde med på tirsdag, alle Farmors kreditorer med mere samt dermed fået frameldt og opsagt alle hendes faste aftaler med dem. Der var kun to af dem, som gerne ville havde det på skrift, og dem har min Skat så sendt en e-mail til. Det er altså rigtigt godt, at vi på den måde kan deles om opgaverne.

Min Skat og jeg nåede lige at spise frokost samt komme i bad, før vi kørte hjemmefra. Vi startede med at køre rundt om Sankt Ib´s Kirkegård for at se til graven, hvori min Skats farfar, far og en fætter har deres endelige hvilested. Det er meningen, at Farmors urne også skal have en plads og vi skulle lige finde ud af, om Farmors dataer kan står på Farfars gravsten eller om der skal bestilles en ny gravsten, hvorpå både Farfars og Farmors dataer skal stå. Jeg fotograferede Farfars gravsten, for det er nemmere at forklare stenhuggerne, hvordan vi gerne vil havde det, hvis vi kan vise ham det på et billede.

Anne, min skat og jeg mødtes foran præsten hus klokken lidt i 15:00. Præsten ville gerne have et møde med os, så vi kan fortælle ham lidt om Farmor og hendes livsforløb. Så han via de oplysninger, vi giver ham, kan skrive en god tale om hende.

Nu har jeg jo som sådant aldrig lagt skjul på, at jeg, selv om jeg er blevet døbt, hvilket ikke var noget, som jeg havde nogen som helst form for indflydelse på, er langt fra rettroende kristen. For jeg er nok snare ateist, og at alt det der højtravende religiøst noget er noget, som jeg i den grad tager meget lang afstand fra, men for en gangs skyld synes jeg, at det virker som om, at i hvert fald denne præst ikke er helt så dræbende traditionel, som den slags plejer at være og at han måske ligefrem kommer til at skrive en tale om Farmor samt afholde hendes bisættelse, uden det bliver en lang og meget dræbende kedeligt oplæsning fra den mest selvmodsigende, hykleriske og dobbeltmoralske bog, der nogen siden er skrevet, men det kan jo være, at jeg tager fejl.

Vores møde med præsten varede i lidt over en times tid og Anne, min Skat samt jeg stod og talte lidt sammen udenfor præstens hus, før Anne kørte hjem til sig selv og min Skat samt jeg gik hen til bilen. Det endte dog med, at vi gik en lille tur på Sankt Jørgensbjerg Kirkegård …

2009/04/28/001.jpg

… hvor vi blandt andet så på Sankt Jørgensbjerg Kapel …

2009/04/28/002.jpg

… samt disse smukke træer …

2009/04/28/003.jpg

… der stadigvæk er flotte, selv om de er mere eller mindre afblomstret.

Vi nåede også at nyde udsigten til Roskilde Domkirke …

2009/04/28/004.jpg

… før vi kørte til til Roskildes centrum, hvor vi fandt en god parkeringsplads til bilen på parkeringspladsen …

2009/04/28/005.jpg

… ved Maglekilde Maskinfabrik. Derfra gik vi ad Lille Maglekildestræde …

2009/04/28/006.jpg

… forbi Roskilde Domkirke over Stændertorvet via Skomagergade hen til Super Best. Desværre havde de ikke det, som vi skulle bruge, så derfor gik vi ad Karen Olsdatte Stræde og Bondetinget …

2009/04/28/007.jpg

… via Maglekildevej …

2009/04/28/008.jpg

… og forbi Mangekildes kildehus med den lille søjomfrue på taget …

2009/04/28/009.jpg

… hen til bilen igen. Vi kørte ud til Netto og Super Best på Holbækvej, hvor vi lige fik handlet lidt ind. før vi kørte hjem til os selv igen.

Lige nu er min Skat i fuld gang med at tilberede vores middagsmad og lige om lidt, når jeg har nået at dække spisebordet, er maden klar til at blive spist.