Arkiver

Denne onsdag kort


Hverdagen.

Min Skat og jeg brugte det meste af morgen og formiddagen på at danne os et bare nogenlunde rimeligt overblik over, hvor langt vi rent faktisk er nået med hensyn til løsningen af alle de mange praktiske opgaver, som vi skal have klaret i forbindelse med Farmors bisættelse på fredag samt afviklingen og tømningen af hendes plejebolig.

Vi fik også lige talt med Farmors advokats sekretær, som lovede os, at papirerne, som Farmors arvinger skal underskrive, før advokaten må begynde at tage hånd om afviklingen og fordelingen af Farmors bo, er klar til afhentning i morgen. For så har min Skat og jeg mulighed for at viderebringe dem og dermed sparer vi en postgang samt en omgang porto.

Jeg nåede lige at vaske en maskinefuld tøj og få det hængt til tørre på vingetørrestativet ud på altanen samt bære alle vores små blomster babyer og børn ud på altanen, før min Skat og jeg kørte hjemmefra ved 12:00 tiden. Vi startede med at køre rundt om præsten, hvor vi smed et par billeder af Farmor ind af hans posesprække. Da han jo havde bedt om at få lov til at se et billede eller to af hende. For det kan jo være, at han allerede har mødt hende og han dermed måske også kender hende.

Så kørte vi ud til Farmors plejebolig, hvor vi gik i gang med at tømme hendes fryser samt køleskab, for der er ingen grund til, der mere er noget i dem.

Vi fik afleveret kørestolen samt dens regnslag, som Farmor havde lånt på hjælpemiddelcentralen til personalet, som lovede at give det videre. Vi fik afleveret den specielle luftmadras, som Farmor lå på i hendes sidste uge i denne verden. Vi fik spurgt personalet, om de ville have de bleer, de potioner med proteindrik samt danskvanden med citron, der ikke var taget hul på, som Farmor ikke selv havde nået at bruge. Så de har dem i reserve, hvis de lige pludselig står og skal bruge den slags til en anden beboer, og de ikke lige kan få fat på det. Det ville de hellere end gerne.

Vi donerede de fire poser med bolcher, som Farmor ikke havde nået at tage hul på, samt alle hendes potteplanter inklusiv skjulere til Farmors boenheds fællesrum, hvilket bragte stor lykke hos personalet. Indvidere gav jeg Farmors aviser fra i går og i dag til en af Farmors naboer, som altid gerne har ville læse med i Farmors aviser.

Min Skat gik i gang med at fotografere alt Farmors indbo eller retter han fotograferede alle hende møbler, malerier øvrige billeder minus alle fotografierne af diverse familiemedlemmer, pyntegenstande og køkkengrej, det vil sige glas, porcelæn, sølvtøj og vaser. Det se måske ikke ud af så meget, men ikke destro mindre tog det ham næsten tre og en halv times tid. Jeg hjalp ham så godt, jeg kunne, for jeg tog tingene frem og jeg stillede dem på plads igen, når de var blevet fotograferet.

Vi kørte rundt om Netto på Holbækvej, hvor vi lige fik handlet så meget ind, at vi nu kan klare os weekenden over. Derefter kørte vi ind til parkeringspladsen ved Røde Port, hvor vi anbragte bilen. Imens vi gik hen til Blomster Galleriet, hvor vi bestillet en blomster buket med friske glade klare livlige farver til Farmor. Jeg var lige rundt om Kort & Godt ved Roskilde Station, hvor jeg købte det nye "Anders And Ekstra". Før vi gik hen til stenhuggeren, hvor vi bestillet en ændring af Farfars gravsten, så Farmors dataer også kommer til at stå på den.

Derefter kørte vi hjem til os selv igen. Jeg fik lige strøget det nyvaskede tøj samt fik det hængt og lagt på plads i diverse skabe og skuffer samt dækket spisebordet, imens min Skat tilberedte vores aftensmad. Efter vi havde spist vores middagsmad, gik min Skat og jeg via Farmors telefonbog samt hendes fødselsdags- og julekort fra de sidste fem år tids i gang med at finde frem til de sidste af dem, som vi meget gerne vil have får at vide, at Farmor er gået bort. Så vi eller rettere jeg kunne ringe til dem. Det brugte vi så næsten tre timer tids på.

Nu har jeg lige båret alle vores blomster babyer og børn fra deres hylde ude på altanen og ind til vores spisebord, og lige om lidt så går min Skat og jeg i seng for at sove. Jeg håber, at vi begge to kommer til at sove rigtigt godt i nat. For det har vi mere end behov for oven på nogle virkelige anstrengende dage.