Arkiver

Sort strikket stumpet bluse med blonde borter


Hverdagen, Håndarbejde.

Alt i alt har det været en rigtigt dejlig dag i dag og i løbet aften har jeg så nået at få klaret de sidste små finesser på denne sorte strikket stumpet bluse med blonde borter …

2009/07/01/851.jpg

… der er designet af Jette Welander og opskrifter har været bragt i Femina nummer 21 i 1989. Så det er ved at være en lidt halv gammel opskrift, hvilket ikke gør modellen mindre sød.

Det er femte gang, jeg prøver at strikke den. De tre første ( en hvid, en lysegul og en mintgrøn ) blev strikket i 1989 og da de desværre var mere eller mindre slidt op, blev de smidt ud, da jeg sidste gang fortog en kraftig oprydning i min garderobe. Den fjerde og indtil videre næstsidste gang var i sidste måned, hvor jeg strikkede en i hvidt.

Bort set fra jeg selv har været nødt til at beregne, hvor mange masker, rækker og så videre der skal bruges til min størrelse ( xtra small ), så har jeg fulgt opskriften næsten slagvis, for jeg er også kommet til at give den det sidste lille "finish touch" ved at give den en række fastmasker rundt i halsen samt forneden på både ærmerne og kroppen.

Jeg har kun brugt 5 af de 35 nøgler nøgler sort ( farve nummer 43 ) "Cotton" ( 100% bomuld ), som jeg købte i Stof & Stil i starten af juni måned.

🙂

Nu vil jeg gå i gang med at hækle en sort sweaters i halvstangmasker, ideen skal jo helst føres ud i livet, imens den stadigvæk er frisk, og gerne før det begynder at blive koldt, så jeg har glæde af den allerede sidste på sommeren.