Dagsarkiv: lørdag, 25. juli 2009, 21:45

Hul igennem


Hverdagen.

Det ser ud til, at solen lige nu meget ihærdigt prøver på at brænde hul igennem skydækket.

🙂

Dagens forsat meget både smukke og spændende solnedgang over Køgevej klokken cirka 21:15 …

2009/07/25/204.jpg

… klokken cirka 21:20 …

2009/07/25/205.jpg

… klokken cirka 21:25 …

2009/07/25/206.jpg

… og klokken cirka 21:35 …

2009/07/25/207.jpg

… som min Skat og jeg simpelhen bare måtte opleve, nyde og fotografere den fra vores altan i stedet for at bruge tiden på at forsætte med at rydde op inde i vores stue.

Spændende


Hverdagen.

Dagens solnedgang er indtil videre næsten lige så spændende i aften, som den vi oplevede i går aftes.

🙂

Dagens både meget smukke og spændende solnedgang over Køgevej klokken cirka 20:40 …

2009/07/25/201.jpg

… klokken cirka 20:45 …

2009/07/25/202.jpg

… og klokken cirka 20:55 …

2009/07/25/203.jpg

… som min Skat og jeg oplevede, nød og især fotograferede den, imens vi forsatte med at rydde lidt mere op i samt sortere i alle de ting, som vi midlertidigt har stående inde i vores stue.

Så er næsten …


Hverdagen.

… den næstsidste dag i den allersidste uge af vores fire uger lange sommerferie sørme også allerede ved at være brugt helt op. Min Skat og jeg synes, at tiden går helt vildt hurtigt lige for tiden. Vi aner i hvert fald ikke, hvad der bliver af den.

Hvis jeg meget kort skal fortælle, hvad vi har brugte denne lørdag til … så er den primært gået med helt almindelige hverdags ting samt med aflivningen af endnu en håndfuld af diverse små og mindre hænge-partier samt lidt mere oprydning. Dertil kommer, at vi i formiddags nåede ud at gå en god tur i vores lokal område. For når nu vi lige manglede nogle få varer fra henholdsvis Netto, Føtex og Aldi, kunne vi jo lige så godt kombinere indkøbene med en hyggelig gårtur ind til Stændertovret og hjemad via Roskilderingen.

Selv om jeg havde taget mit kamera med, så fik jeg pudsigt nok ikke taget så meget som bare et eneste billede under hele turen. Hvor det for øvrigt flere gange viste sig at være en mere end god ide, at vi havde taget en paraply med, også selv om vi kun havde valgt en lille en af slagsen, men man kan altså godt både stå og gå tæt, hvis det er nødvendigt.

😉

Ellers kan vi nu blot konstatere at vores fire uger lange sommerferie er ved at synge på allersidste vers. For nu har vi kun en dag og det er oven i købet ikke en feriedag, men en helt almindelig søndag tilbage, før det atter bliver hverdag igen.

Aftens menu …


Hverdagen.

… er en delvis genudsendelse fra i går

2009/07/25/101.jpg

… frugtsalat ala Tine i luksus udgaven med både ananas, ananaskirsebær samt mango, kogte kartofler, flæskesteg og dertil nogle skive rugbrød.

Det var vores mening, at der også skulle have været banan med i dagens frugtsalat. For vi havde købt to banener, da vi handlede ind, men der sket et lille "uheld" på vej hjemad ( læs: vi kom begge to til at spise en banan på hjemturen ).

Endnu mere billig plastik fra Østen ?


Hverdagen.

I år har de to voksblomster, som vi har stående i vindueskarmen inde i vores soveværelse …

2009/07/25/002.jpg

… virkelige været mere end flittige med hensyn til at sætte den ene flotte blomsterklase efter den anden. Det bliver jo så heller ikke mindre overdådigt af, at de også har haft en eller anden form for skifteholdarbejde med hensyn til at blomstre.

Så nu, hvor den ene voksblomsts sidste blomsterklase er visnet helt ind og de visne blomster er faldet af deres stilk, har den anden anden voksblomsts første blomsterklase i denne omgang foldet sig helt ud …

2009/07/25/001.jpg

… så nu har vi igen en let sødelig duft inde i vores soveværelse.

🙂

Jeg er godt nok spændt på, hvor længe de bliver ved med at sætte nye blomsterklaser i denne omgang. Det er i hvert fald første gang, de har haft så mange blomsterklaser i løbet af en sommer. Måske er det fordi, det også er det første år, hvor vi har prøvet at give dem gødning i vandet bare en enkelt gang om uge. For de har aldrig før fået noget som helst af den slags.

Stilheden på bloggen …


Hverdagen.

… skyldes ikke så meget den kendsgerning, at min Skat og jeg stadigvæk har lidt meget lidt tilbage af vores fire ugers lange skønne sommerferie, men der imod at jeg meget heller vil bruge tiden på at leve i nuet og nyde det 100% fuldt ud sammen med min Skat, end jeg vil bruge tiden på at opdatere min blog, som jo især fungere som min dagbog, mit fotoalbum, min huskeblok samt min opslagstavle.

Sommerferien er desværre ved at være brugt helt op, og hverdagen med alle dens mange forskellige praktiske gøremål venter på os næsten lige rundt om hjørnet. Så de allersidste sommerferiedage skal derfor nydes 100% fuld ud og de vil blive brugt på alt muligt andet end en opdatering af bloggen. Den slags kan jeg jo altid gøre, når vi en gang ud i den nærmeste fremtid er nået til de lange triste, kolde og mørke efterårs- og vinterdage, der jo desværre meget snart igen er på vej til os.

Jakobsdag


Hverdagen.

For ni år siden, da jeg boede i Herlev og jeg var medredaktør af et beboerblad, skrev jeg den artikel om Jakobsdag, jeg her vil bringe et lille udklip fra …

I dag er det Jakobsdag eller Sankt Jakobs dag eller Sankt Ibs dag, da kært barn jo kan have mange forskellige navne, men det ændre dog ikke på, at dagen er officiel mindedag for den af Jesus apostle, der hed Jakob Zebedæus´søn med tilnavnet Jakob den Ældres, han var for øvrigt bror til den af Jesus apostle, der hed Johannes.

Ifølge legende blev Jakob ved påsketid i år 44 henrettet for sin kristne tro, hvilket skete på foranledning af kong Herodes Agrippa, og Jakob blev dermed den første af Jesus tolv apostle, der led martyrdøden.

Legende fortæller end videre at Jakob prædikede det kristne evangelium i Judæa samt Syrien, hvor han omvente utallige mennesker samt en hedensk troldmand til den kristne tro, før han blev pågrebet af de romerske myndigheder.

En anden legende fortæller dog at Jakob havde prædiket det kristne evangelium i Spanien samt at hans jordiske rester befinder sig i Santiago de Compostela på den spanske vestkyst, der igennem middelalderen blev søgt meget af blandt andre de danske pilgrimme.

Ifølge folkeovertroen i det gamle bondesamfund, så skulle husbonde holde øje med vejret de tre sidste søndage før Jakobsdag, for hvis søndagenes vejr er fint og klart, så vil høsten på trods af nogle måske elendige hundedage alligevel komme godt i hus.

Lige ledelse ifølge folkeovertroen i det gamle bondesamfund, så må der i hver fald ikke komme nedbør på Jakobsdag, for så vil det fortsætte med at regne i den næste måneds tid, til gengæld bliver den kommende vinter så mild. Omvendt så Solen må heller ikke skinne hele Jakobsdag, for så bliver den kommende vinter meget streng. Man sagde derfor følgende huskeremse om Jakobsdag: "Når i juli Jacobus er varm og klar, som oftest om julen kulde vi har".

I det gamle bondesamfund troede man også, at både agern, bog og olden blev dannet helt færdigt natten til Jakobsdag og den gang var det meget vigtigt, at lige præcist disse afgrøder blev gode, da de udgjorde den største del af de omstrejfende svins efterårsføde.