Arkiver

Sommerfuglen er fløjet


Hverdagen.

Da jeg kom hjem efter min hurtige indkøbstur til City 2, fløj en sommerfugl forvirret rundt i vores opgang. Det er der som sådant ikke noget sensationelt ved, for det gør der ret så tit i hvert fald sidst på foråret samt det meste af sommeren, men jeg har endnu ikke aldrig mødt en flyvende sommerfugl i vores opgang i slutningen af oktober måned eller senere på året.

Da jeg nåede op til vores hoveddør, kunne jeg se, at det nok var vores lille logerende, da fløj rundt, for den hang ikke på sin faste plads. Hvad der er skyld i, at vores lille sommerfugl er vågnet af sin vinter skønhedssøvn i utide, ved jeg ikke, men jeg ved der imod, at den ikke har mange chancer for at overleve, dels fordi det er alt for koldt for den og dels fordi den ikke har nogen mulighed for at finde mad på dette tidspunkt af året.

Det føles helt underligt, at vores lille logerende ikke længere hænger og sover over vores hoveddør. Det har den jo lige som gjort i lidt over to måneders tid og min Skat samt jeg var næsten kommet til at opfatte den som en fast del af familien, som vi lige skulle se til, hver gang vi gik ud eller ind af vores hoveddør.