Arkiver

Dagens sold


Oplevelser, Ænder.

Det var næsten lige før, men også kun næsten lige før dagens besøg i det Halloween pyntede Tivoli kom til at udvikle sig til noget nær en ren powershoppingtur. For dels kom min Skat og jeg i en af de mange forskellige små hyggelige boder til at købe to forskellige poser med krydderier, vi godt kunne tænke os at prøve, og dels kom jeg til at købe både nogle nye ænder, noget nyt pynt til Halloween samt lidt mere. Hvilket dette indlæg vil komme til at handle om.

Desværre er det sådant, at det kun er i nogle ganske få af de mange forskellige små hyggelige boder, man kan få en kassebon eller en kvittering på sine køb og hvis man endelig får det, så står bodens navn desværre ikke på kassebonen eller kvitteringen. Så derfor kan jeg ikke altid lige fortælle jer, hvor tingene er købt ud over at det var i en af de mange små hyggelige boder i Tivoli.

Min Skat og jeg startede med at blive enige om, at vi først ville gå en tur rundt i hele den gamle hyggelige uhyggelige udsmykkede have, før vi begyndte at se på alle de mange forskellige små boders store udvalg. Dels fordi vi så kunne koncentrere os om at fotografere og dels så vi ikke lige pludselig skulle "kæmpe" med en lille bærepose eller et indkøbnet.

Det gode ved aftaler er jo, at man kan ændre på dem, og det gjorde min Skat og jeg også allerede, da vi var nået til den første bod efter vi var drejet fra Tivolis "hovedgade" og vi var begyndt at begive os på i retning mod Tivolis sø. Det var denne nøglering eller retter nøglekrog og især den tilhørende and …

2009/10/10/201.jpg

… der var årsagen til, vi ændrede på vores aftale. Der var godt nok flere af slagens i boden, men den, vi valgte, var den sødeste af dem og måske ville den være solgt, næste gang vi kom fordi boden. Hvilket jo ville være ganske forfærdeligt, når vi nu allerede havde valgt "vores" and, så derfor købte vi den med det samme. Den kostede 25,00 kroner.

Når vi så alligevel allerede skulle købe noget i den bod, kunne vi jo lige så godt se lidt bedre på bodens store udvalg og dermed fik min Skat øje på dette herlige firkløver …

2009/10/10/202.jpg

… der nok ikke lige frem er andedammens eller badekarets allerbedste badeænder. De lå samlet i en lille plastikpose og de kostede 30,00 kroner. Nu håber vi så bare ikke, de kommer til at lave alt for meget ballade og ufred, når de er flytte ind hjemme hos os.

😉

Den næste bod, vi købte noget hos, var faktisk et stort partytelt, der var sat op ved side af Illums Bolighus Butik. Denne gang købte vi ikke noget hos Illums Bolighus, men vi gik hele butikken igennem og vi talte om nogle ting, vi rigtigt godt kunne tænke os at eje, og som vi derfor er kommet til at skrive på vores ønskeseddel til den kommende jul. Ikke fordi vi tror, der er nogen, der har råd til at give os det, men så kan folk vel altid slå sig nogle stykker sammen ?

Tilbage til boden i det store partytelt, der kom jeg til at købe en mildt skrevet ret så underlig kuglepen …

2009/10/10/203.jpg

… eller retter to, for selvfølgelig købte jeg også en til Poul, han får den i sin pakkekalender i år. De kostede en rund tier per styk og de blinker samt lyser, når man trykker på dem.

I den næse bod, vi gik ind i, kom jeg til at gå på svampejagt. For det endte med, jeg dels købte denne skønne røde fluesvamp …

2009/10/10/204.jpg

… der allerede har få lidt frost. Den kostede en rund tyver. Det samme gjorde disse to røde fluesvampe …

2009/10/10/205.jpg

… både den røde fluesvamp, der har fået frost, og det lille fluesvampepar er femstillet af polystrone og de vil helt sikkert fremover få en plads et eller andet sted i vores Halloween landskaber.

🙂

Dette får mig for øvrigt til at komme i tanke om, at jeg kort tid efter, jeg var flyttet ind i min lejlighed i Herlev bymidte, købte otte små ( to gange fire forskellige ) keramik svampe. De ligger i en af de endnu ikke udpakkede flyttekasser, der står i vores to rum ude hos Shurgard, og de ville helt sikkert være rigtigt gode at finde frem samt ligge ned i en lille kurv eller en lille skål, der så bliver sat ved siden af en af de store eller større hekse i vores Halloween landskaber. Så der er et hold friskplukkede svampe lige til at tage af til den næste omgang svampestuvning.

🙂

Vi nåede også at besøge Tivolis Gaveshop, hvor jeg kom til købe et lille sjovt stående fugleskræmsel …

2009/10/10/206.jpg

… det kostede 15,00 kroner og det skal nok komme til at holde det fugleskræmsel, vi købte sidste år, med selskab. Fugleskræmselset fra sidste år virkede så ked og trist over, det var det eneste af slagsen, da det stod fremme sidste år, og der er ingen grund til, det også i år, hvis jeg når at få pyntet op til Halloween, skal føle sig ensomt, hvis der kan ændres på det for kun 15,00 kroner.

😉

Så var min Skat og jeg nået hen til pladsen foran Tivolis Koncertsal, hvor der igen i år er et stort landskab med fugleskræmsler, græskar samt spøgelser, og efter vi begge to havde prøvet på at fotografere det, besøgte vi Det Gamle Apotek, der havde valgt at have alle de Halloween-relaterede ting udenfor, så der var plads til de jule-relaterede ting inde i selve butikken.

Hvis deres udvalg af juleting og især deres stil er en god repræsentant for, hvordan julestilen skal være i år, så bliver det en ualmindeligt trist jul, der er på vej. Fordi de farver, der er valgt til at være dette års julefarver, mest af alt signalere død og elendighed. Det kan da godt være, der lige nu er finaskrise, men derfor behøver det hele vel ikke at være så himmelråbende kedeligt ?

Da vi havde været hele Det Gamle Apotek igennem, gik vi udenfor igen, hvor vi fandt disse tre små dejlige keramik spøgelser …

2009/10/10/207.jpg

… der på trods af de må slæbe rundt på hver sin metalkæde formår at være glade og positive. De kostede 12,50 kroner stykket og da vi ikke kunne vælge, hvilket af de tre forskellige spøgelser, det skulle være, købte vi et af hvert.

🙂

Den allersidste bod, vi kom forbi på vej op imod Tivolis Hovedind- og udgang, blev også det sidste sted, vi kom til at købe noget. For jeg havde set på hende her …

2009/10/10/208.jpg

… første gang vi gik forbi boden og jeg ville så gerne have, hun skulle med os hjem. Så det kom hun og det kostede os kun 29,00 kroner at få lov til at give hende et nyt hjem.