Dagsarkiv: lørdag, 1. august 2009, 20:00

Sort hæklet nederdel


Hverdagen, Håndarbejde.

Her til aften, imens min Skat tilberedte vores aftensmad, nåede jeg at sy de to sidesømme samt hæfte de medfølgende ender på det igangværende hækleprojekt.

Efter vi så havde spist vores middagsmad samt vi i fællesskab lige havde nået at rydde til side, vaske op, tørre af og stille på plads samt jeg havde været nede med skraldespanden og vandet alle vores planter ude på altanen, satte jeg mig så igen med det igangværende hækleprojektet. Hvilket så kom til at betyde, at jeg nu også har nået at hækle den afsluttende kant foroven og forneden samt et bindebånd, som jeg også lige har nået at række igennem hulrækken, og dermed er min nye nederdel …

2009/08/01/401.jpg

… blevet helt færdigt. Nederdelen er helt enkelt med et lettere a-snit og der er endnu en gang tale om et 100% eget design. Jeg har kun brugt 7 af de 35 nøgler nøgler sort ( farve nummer 43 ) "Cotton" ( 100% bomuld ), som jeg købte i Stof & Stil i starten af juni måned.

Nederdelen kan bruges sammen med den sorte hæklede bluse med korte vingeformede ærmer samt den sorte hæklede ranglan sweaters, som jeg nåede at fremstille i løbet af vores sommerferie, men den vil også sangens kunne bruges sammen med stort set alle mine andre både købte og hjemme-fremstillede bluse, sweaters samt øvrige toppe.

Nu vil jeg gå i gang med at hækle en lille top, der både kan bruges sammen med min nye nederdel, men også sammen med alle mine andre nederdel. Ideen skal helst føres ud i livet, imens den stadigvæk er ny og i dette tilfælde aktuelt, da jeg stadigvæk dømmer om samt håber på, at vi får lov til at opleve nogle flotte varme sommerdage i år, ingen sommeren for alvor bliver afløst af efteråret.

Aftens menu …


Hverdagen.

2009/08/01/301.jpg

… kogt blomkål, kogte kartofler, hverdags steaks fra Netto, og dertil nogle skiver rugbrød.

Jeg havde desværre glemt at købe løg, da jeg handlede ind sammen med Anne i går formiddags og derfor fik jeg ingen bløde løg til aftens menu.

Fartstribet fluer


Hverdagen.

Jeg har før både vist fotografier af samt omtalt de små hyperaktive fartstribede fluer, som lige for tiden holder til i en så rigelig mængde ude på vores altan, og som min Skat og jeg startede med at tro, var små bier, men da jeg også her til aften har haft held med at tage nogle få virkelige gode billeder af, må I altså lige bære lidt over med mig og især min træng til at vise dem frem.

😉

Jeg har for øvrigt lige via "Danmarks Store Natur Leksikon", der er skrevet af Tommy Dybbro og som blev udgivet af Politikens Håndbøger i 2004, fundet ud af … at det er sumpsvirrefluer …

2009/08/01/201.jpg

… samt at der findes flere forskellige arter af sumpsvirrefluer, der ligner hinanden til for veksling. Da jeg desværre ikke er zoolog, selv om jeg er meget glad for samt interesseret i dyr, kan jeg ikke lige finde ud af, hvilken art af sumpsvirreflue, der er tale om, men der er dog nogle fælles træk ved alle sumpsvirreflue-arternes livsforløb.

Den almindelige sumpsvirreflue er meget almindelig ( det er vel lige som derfor den har fået navnet ? ) og den er udbredt over hele landet, hvor den findes på mange forsekellige typer af levesteder blandt andet på enge, i haver, på marker, i moser samt i skove.

2009/08/01/202.jpg

Den almindelige sumpsvirreflue er ganske som andre svirrefluer typiske solskinsdyr, som tager nektar og pollen i blomster og meget gerne af kurve- og skærmblomster.

Når sumpsvirrefluens laver knækkes, falder de ned i vandet, hvor de som en såkaldt rottehalelarve lever af organisk materiale under nedbrydning, det kan for eksempel være jordstængler af dunhammer.

2009/08/01/203.jpg

Sumpsvirrefluer ligner til forveksling hvepse, men de har som andre svirrefluer kun et par vinger og de kan holde sin længe svævende på det sammen sted i luften.

2009/08/01/204.jpg

Alle former for svirrefluer kaldes også for blomsterfluer eller svævefluer, og de kan varierer meget i både størrelse og udseende. For nogle af dem ligner vingede myrer og andre af dem minder om sandhvepse. Nogle af dem er store som humlebier og de mest kendte af dem ligner gedehamse samt hveps. Ved at have et udseende, der ligner et farligt insekt uden selv at kunne stikke, undgår svirrefluerne i nogen udstrækning at blive ædt af fugle, der tror, at de er farlige.

Opklaring ?


Hverdagen.

Er vi mon så heldige, at det er ved at klare lidt op ?

Dagens begyndende solnedgang over Køgevej klokken cirka 18:30 …

2009/08/01/101.jpg

… og klokken cirka 18:45 …

2009/08/01/102.jpg

… som jeg oplevede, nød og fotograferede den henholdvis før og efter, jeg vandende alle planterne ude på vores altan.

Hovedsalathovedets blomster


Hverdagen.

I et meget letsindigt kort øjeblik kom jeg vist nok til at love jer, at jeg ville prøve på at fotografere vores hovedsalathovedes blomster, når de en gang var sprunget ud, samt at hvis dette billed eller de billeder ville blive rimelig gode, ville jeg vise jer dem.

Nu er jeg jo af den opfattelse, at hvis man er letsindigt nok til at love nogen noget, så skal man også holde det, med mindre man altså kan komme med en virkelig god samt brugbar undskylding for, hvorfor man ikke skal gøre det.

Det kan jeg så bare ikke lige, så derfor kommer de lovede billeder her …

2009/08/01/001.jpg

…blomsterne er ikke særlige store, for de har cirka den samme diameter som en dansk enkrone …

2009/08/01/002.jpg

… men deres forholdvis ringe størrelse gør dem bestemt ikke mindre søde nok snare tvært imod og især hvis man har det lige som mig, der godt kan lide små ting.

ØV !


Hverdagen.

Min Skat og jeg er blevet enige om, at vi i dag vil være topegoister og derfor vil vi begge to primært bruge denne lørdag på at opdatere hver sin blog, og hvad sker der så … jo vores web-hotel har tekniske problemer, hvilket betyder, at vi ikke kan komme til at upload billeder.

🙁

Der er altså ikke ret meget ved endelig at have mulighed for at skriver om bare nogle ganske få af alle de mange skønne stunder, vi har haft i løbet af vores nu vel overstået fire uger lange sommerferie, når vi ikke kan komme til at putter billeder ind i indlæggene.

🙁

Jeg håber, at problemet bliver løst i løbet af dagen, for lige indtil det er tilfældet, så kommer der kun billedeløse indlæg på min blog, og det er jo ikke særligt sjovt at skrive om en eller flere af de gode nogle, som vi har fået på opleveren i løbet af den sidste måneds tid, når der ikke er mulighed for at krydre indlægene med billed dokumentation.

1. august


Hverdagen.

Så er vi sørme allerede nået til den 1. august og dermed tager vi i dag officielt hul på den allersidste tredje del af denne sommer. For man plejer jo at kalde juni, juli og august for de tre sommermåneder.

Sådant en sommer går simpelhen bare alt for hurtigt. Jeg er i hvert fald slet ikke klar til, at det allerede sådant næste lige om lidt bliver efterår og derefter vinter igen.

Jeg føler simpelhen ikke, at vi har haft nok af de der rigtigt dejlige sommerdage, hvor solen bager fra en høj klar blå skyfri himmel og temperaturen ligger på den rigtigt ( læs: den høje side ) af de 25 plus grader. Jeg har i hvert fald endnu ikke fået hverken solskin eller varme nok til, at det kan gøre det ud for en hel sommer efter min mening.

Derfor tillader jeg mig også at håber på, at august måned overasker os alle sammen ved at blive en virkelig god og huskværdig sommermåned med masser af både solskin og varme.

Peters fængsels dag


Hverdagen.

For ni år siden, da jeg boede i Herlev og jeg var medredaktør af et beboerblad, skrev jeg den artikel om Peters fængsels dag, jeg her vil bringe et lille udklip fra …

I dag er det Peters fængsels dag, men i virkeligheden burde dagen nok snare hedde Peters lænkers dag, da den er officiel mindedag om en hændelse, der fortælles om i Apostlenes Gerninger kapitel 12.

Ifølge legenden kastede kong Herodes Agrippa apostlen Peter i fængsel i Jerusalem i år 43, men han slap efterfølgende ud derfra ved en engels hjælp.

I det gamle bondesamfund var det dog ikke lige frem apostlen Peters fængsling samt efterfølgende lænkning bønderne tænkte på, men der imod først og fremmeste høsten og vejret, især fordi det meget ofte regner på lige præcist denne dag og derfor har dagens også fået tilnavnet Våde Peter.

Ifølge folkeovertroen i det gamle bondesamfund så gør Peters fængsel regn rugen klejn, og hvis det regner på Våde Peter, bliver resten af måneden regnfuld. Det må for øvrigt heller ikke blæse på Våde Peter, for Peters fængsels dag blæst slår kerneren ud af aksene.