Dagsarkiv: lørdag, 23. oktober 2010, 20:15

Aftens menu …


Hverdagen.

2010/10/23/201.jpg

… kogt blomkål, der er pyntet med lidt friskkværnet peber, kogte kartofler, masser af bløde løg, peberbøffer samt nogle skriver rugbrød.

Forkælelse


Hverdagen.

Min Skat synes, at vi skal forkælelse lidt, for det er jo trods alt weekend og derfor har han lige knus en håndfuld kulørte chokoladelinser med en kødhammer …

2010/10/23/101.jpg

… før de kom ned i dejen til det hold chokolademuffins …

2010/10/23/102.jpg

… der lige nu hygger sig inde i den varme ovn.

Månedens kjole …


Hverdagen, Håndarbejde.

… er ikke et forsøg på at gøre den som modeskribent eller trendsætter, med derimod måske det allerførste indlæg i en nye serie af små indlæg på min blog, hvori jeg lige vil huske mig selv på, hvilken af mine kjoler, der var min så absolut ynglingkjole i den pågældende måned, og selv om der stadigvæk er ni dage tilbage af oktober måned 2010, er der næppe nogen som helst form for tvivl om, at denne måneds så absolutte meste benyttede kjole er denne i et lettere a-snit …

2010/10/23/001.jpg

Det meste pudsige ved det er bare, at sådant var det også sidste år, forrige år, året før, i 2006, 2005, 2004, 2003, 2002 … ja faktisk lige side 2001, hvor jeg syet den, men den gør sig nu også rigtigt godt sat sammen med en sort langærmet bodytop, sorte leggins samt sorte sko eller støvler og hvis humøret er til det et bredt sort bælte om taljen samt små sorte metal katte hængende ned fra mine øreflipper.

Stoffet, der fremstillet af 100% bomuld, blev købt hos Panduro Hobby i Lyngby Storcenter i starten af oktober 2001 og det var efter min mening lidt for dyrt, for jeg gav 119,00 kroner for en meter og så var det oven i købet kun 112,00 centimeter bredt.

Kjolen er syet i størrelse xs efter model nummer 29 fra Ingelise Sy og Strik nummer 09 fra år 2000. Det var lige før, bladet for alvor hoppede med på fedme epidemien og dermed blev hele Danmarks store håndarbejdeblad, hvis primære målgruppe er overvægtige kvinder i alderen fra cirka firs år og opefter.

Jeg nåede også at sy denne hårelastik …

2010/10/23/002.jpg

… som jeg bare lige klippede ud af stofresterne fra kjolen. For den slags småting, behøver jeg altså ikke et mønster til.

Alt i alt har jeg inklusiv sytråd, stof, skråbånd og elastik fået begge dele for under 150,00 kroner. Hvilket vel ikke lige frem kan siges at være særligt dyt, men det allerbedste af det hele er dog … at jeg nok er den eneste ikke kun i Danmark, men nok også i hele verden der har sådant en dejlig glad Halloween kjole med matchende hårelastik.

Det kan dog godt være, at hvis jeg en dag for rigtigt god tid, at jeg syr en kjole til Mikkeline af de meget små rester, der er tilbage af stoffet.

Rent faktisk kunne jeg godt tænke mig at sy en Halloween inspireret efterårskjole mere og den skal syes af dette kønne stof, der står øverst på min ønskeseddel over stof.

Sankt Sørens Dag


Hverdagen.

For elve år siden, da jeg boede i Herlev og jeg var medredaktør af et beboerblad, skrev jeg den artikel om Sankt Sørens Dag, jeg her vil bringe et lille udklip fra …

Ifølge legenden må det være Sankt Severinus, der på dansk blev til Sankt Søren, der var Biskop i Kõln og som døde omkring år 400, dagen er opkaldt efter. Det kan dog også være den bondedreng fra Gammel Rye egnen, der forlod landbruget for at blive første munk, senere præst og til sidst døde som biskop i Køln, dagen er opkaldt efter.

I hvert fald findes der to forskellige steder i Danmark en hellige kilde, der er opkaldt efter Severinus. Den ene lå oprindeligt på Holmstrup Mark, der tidligere var meget berømt, og hvor der afholdtes fire årlige markeder lige indtil disse på grund af herskende misbrug bleve flyttet til Kalundborg af Frederik Den Anden.

Den anden af disse to hellige kilder ligger i Gammel Rye, hvortil folk i katolsk tid valfartede og ved denne kilde afholdte man fra år 1579 marked på Sankt Sørens Dag samt Helligkorsdag. Det siges, at vandet i denne Sankt Sørens Kilde selv den dag i dag kan helbrede blandt andet øjensygdomme.

I det gamle bondesamfund mente man, at det på Sankt Sørens Dag var på tide, at kreaturerne kom tilbage til stalden, for som man sagde: "Når Sankt Søren kommer til by, giver man køer og kalve ly", og da det som oftes regner på Sankt Sørens dag, mente man, at man i tørkeperioder hele året rundt med fordel kunne bede til Sankt Søren for at få regnen til at komme.