Arkiver

Små porcelæns paddehatte


Hverdagen.

Så har langt de fleste af butikkerne i Roskildes centrum endelig langt om længe fundet ud af, at der allerede på søndag kun er to måneder til juleaften og derfor har de også i år valgt uge 42, der jo også er skolernes efterårsferie, til at være den uge, hvor de så småt begynder at få bare nogle af de mange julerelaterede varer frem på deres hylder.

Så ledelse kunne jeg i torsdags købe årets første pebernødder hos Fakta i Østervangs Centret og i dag kom jeg så til at købe årets første stykker julepynt hos Søstrene Grene. At jeg så ikke er helt enige med dem i, hvad der er julerelativeret er så en hel anden ting.

For eksempel mener jeg ikke, at paddehatte er julepynt, for tag lige et kig ud i naturen … det er allersidst på sommeren samt i første halvdel af efteråret, man finder paddehatte samt svampe derude, det gør man simpelhen ikke om vinteren og julen falder jo altid i slutningen af december altså om vinteren.

Det ændre dog ikke på, at jeg synes at denne lille porcelæns paddehat i form af en rød fluesvamp …

2010/10/22/101.jpg

… er sød og da den kun kostede 3,98 kroner, kom jeg til at købe tolv af dem. De er allerede blevet befriet for de små hvide silke sløjfer, og de seks af dem er blevet hængt op på vores troldegrene og de seks af dem er blevet anbragt i en lille kurv, der står ved siden af en af de store hekse, så hun har noget at tage af til den næste omgang svampestuvning.

For øvrig så undrer det mig, at de ikke også kunne fås med for eksempel gul og brun hat, for det ville havde været sjovt, hvis der var flere forskellige farver på de paddehatte, der nu er kommet til at pynte vores Halloween landskab på reolen inde i stuen.

Jeg kom også til at købe fire små grå porcelæns mus …

2010/10/22/102.jpg

… de kostede 8,88 kroner per styk og de minder mig ret så meget som Remy fra Walt Disney´s film "Ratatouille". De vil helt sikkert komme til at stå til hygge samt pynt et eller andet sted i vores køkken for eksempel på hylden over emhætten.

Jeg kom også til at købe disse tre små porcelæns snemænd …

2010/10/22/103.jpg

… de kostede 5,85 kroner per styk og de vil helt sikkert komme til at være en del af årets snelandskab når eller retter hvis jeg kommer til at pyntet op til jule og vinter i år.