Arkiver

Ugens allerførste solnedgang


Hverdagen.

Så er den indeværende uges allerførste arbejdsdag sørme allerede ved at synge på sit allersidste vers og vi er begge to ved at gere ned til at gå i seng.

Efter jeg havde nydt min morgenmad, min morgenthe, dagens smukke solopgang, læst lidt tilbage i min Skats og mit liv via min blog samt skrevet tre små indlæg på min blog, satte jeg vaskemaskinen i gang med dagens første samt eneste maskinefuld, før jeg gik i bad.

Da jeg havde hængt det nyvaskede tøj til tørre på vingetørrestivet inde i stuen, det vil sige, det, der bliver pænest, når det bliver strøget, imens det stadigvæk er vådt, var selvfølgeligt blevet det, tog jeg mig sammen og dermed holdt jeg det, jeg havde lovet min Skats tante. For ved 9:00 tiden ringede jeg til hende for at høre om, hun ville give et krus the, hvis jeg gav gammeldags hjemmebagte kanelsnegle og det ville hun gerne.

Jeg startede med at gå rundt om skuret foran vores opgang med batterier, dagrenovation samt papir, derefter gik jeg rundt om skuret for enden af vores blog med glas og derfra rundt om containeren med pap, før jeg forsatte ad stamvejen samt Køgevej i retning mod Roskildes centrum. Jeg var lige rundt om vores faste frisør for at bestille en tid til os begge to, den tid, vi begge to havde i sidste uge, blev jo aflyst, da vores frisør blev syg.

Jeg nåede at handle ind hos både Kvickly, hvor jeg kom til at købe to sæt vildt sengetøj, samt i Netto, før jeg gik hen til min Skats tante, men det kom til at passe med, at jeg var hos hende til den aftalte tid, det vil sige klokken 10:30.

Vi satte os ud i hende havestue eller det må vel snare kaldes for en altanstue, da hun bor på første sal, og vi drak the, spise gammeldags hjemmebagte kanelsnegle samt hyggesnakkede til klokken var lidt over 14:00 og jeg blev nødt til at gå, så jeg kunne nå at være hjemme lidt før, den håndværker, der skal ordne vores altans vinduer, skulle komme ved 15:00 tiden.

Min Skat var kommet hjem fra arbejdet lige før jeg kom hjem og da jeg havde sat de nyindkøbte varer på plads samt han havde nået at spise noget lynhurtigt frokost, nåede vi lige at tale sammen i nogle ganske få minutter, før han cyklede til dobbelt træning. Da han var taget af sted, tog jeg lige noget frokost, før jeg gik i gang med at snitte den gule peberfrugt og cherrytomaterne inklusiv de siamesiske trillinger samt pillede ærterne, der skulle udgøre det grønne fyld i aftens menu.

Derefter nåede jeg at rydde til side, vaske op, tørre af samt stille på plads efter vore morgenmad og frokost, stryge dagens maskinefuld nyvasket tøj samt putte det på plads i diverse skabe og skuffe, vande alle vores plantepusser og potteplanter samt nippe visne blade og blomster af de sidste, før håndværkerne, der skulle ordne altanens vinduer kom ved 16:30 tiden. Desværre kunne han kun nå at hæve altanen i dag – den ene af de to søjler, der bærer altanerne var sunket med cirka et par centimeter – og derfor komme han igen i morgen formiddag for at ordne vinduerne.

Da han var gået, nåede jeg lige at hækle nogle gangske få rækker på det igangværende projekt, før min Skat kom hjem fra dobbelt træning og imens han tilberedte vores aftensmad, nåede jeg at tømme hans træningsrygsæk og sætte vaskemaskine i gang med at vaske hans træningstøj samt dække spisebordet, så vi kunne sidde ved det, imens vi nød aftens menu.

Jeg nåede lige ud på altanen i et meget kort lille bitte øjeblik som i lige præcist så lang tid, det tog at fotografere dette billede af dagens solnedgang over Køgevej klokken lige præcist 20:34 …

2011/05/02/401.jpg

… før min Skat og jeg gik gang med at tage ud af bordet, rydde til side, vaske op, tørre af, stille på plads samt følge skraldespaden ned og derefter nåede jeg lige at fotografere dagens så absolutte allersidste solstråler over Køgevej klokken lige præcist 20:48 …

2011/05/02/402.jpg

… før jeg satte mig foran min computer for at skrive dette lille indlæg, der så blev en hel del længere end først jeg havde forestille mig, at det skulle være.