Arkiver

Månedens kjole …


Hverdagen, Håndarbejde.

… er helt bestemt ikke et forsøg på at gøre den som modeskribent eller trendsætter, for den slags har jeg ingen som helst former for ambitioner om at blive eller være, men derimod et lille indlæg hvori jeg lige vil huske mig selv på, hvilken af mine kjoler, der var min så absolut ynglingkjole i denne måned, og selv om der stadigvæk er fire dage tilbage af april måned 2011, er der næppe nogen som helst form for tvivl om, at denne måneds så absolutte meste benyttede kjole er denne i et lettere a-snit …

2011/04/27/001.jpg

… det meste pudsige ved det er bare, at sådant var det også sidste år og forrige år, hvor jeg syede den, men den gør sig nu også rigtigt godt sat sammen med en sort langærmet bodytop, sorte leggins samt sorte sko eller støvler og hvis humøret er til det et bredt sort bælte om taljen samt store sorte tynde metal ringe hængende ned fra mine øreflipper.

Stoffet, der er fremstillet af 100% bomuld, blev købt hos LGL Stoffer i Herlev for sytten år siden og det kostede 39,95 kroner, dertil kommer så udgiften til sytråd samt skråbånd.

Kjolen er syet i størrelse xs efter model nummer 29 fra Ingelise Sy og Strik nummer 09 fra år 2000. Det var lige før, bladet for alvor hoppede med på fedme epidemien og dermed blev hele Danmarks store håndarbejdeblad, hvis primære målgruppe er overvægtige kvinder i alderen fra cirka firs år og opefter.

Da jeg syede kjolen, nåede jeg også at sy dette lille tørklæde …

2011/04/27/002.jpg

… samt denne hårelastik …

2011/04/27/003.jpg

… som jeg bare lige klippede ud af stofresterne fra kjolen. For den slags småting, behøver jeg altså ikke et mønster til.

Alt i alt har jeg inklusiv sytråd, stof, skråbånd og elastik fået alle tre dele for under 50,00 kroner. Hvilket vel ikke lige frem kan siges at være særligt dyt, men det allerbedste af det hele er dog … at jeg nok er den eneste ikke kun i Danmark, men nok også i hele verden der har sådant en dejlig glad forårs- og påskekåd kjole med matchende hårelastik og tørklæde.

🙂

Det kan for øvrigt godt være, at hvis jeg en dag for rigtigt god tid, at jeg så syr en kjole til Mikkeline af de meget små rester, der er tilbage af stoffet.