Arkiver

Så kom sommerdækkene på


Hverdagen.

Min Skat og jeg er så naive, at vi både håber samt tror på, at risikoen for frost, slud og sne endeligt langt om længe er helt overstået for denne gang.

Selvfølgeligt er vi udemærket godt klar over, at der kan komme både slud og sne i slutningen af april måned, det er i hvert fald set mange gange før, samtidigt med at temperaturen sangens kan nå ned til eller lige under frysepunktet i hvert fald om natten, men det bliver nok ikke så slemt, at vi ikke kan klare at køre med sommerdæk, der for vores tilfælde faktisk er den slags dæk, som mange andre vil kalde for helårsdæk.

Så da min min Skat var kommet hjem fra dagens lille 12,3 kilometer lange løbetur og han lige havde spist noget lynhurtigt frokost, gik han i gang med at skifte bilens vinterdæk ud med sommerdæk, og i år blev det lille opgave så klaret hele fire dage før, end det blev klaret sidste år. Vi havde godt nok snakket om, at vi skulle prøve på at nå det i løbet af sidste weekenden, men der var så mange andre ting, vi også lige skulle nå, så vi aldrig fik nået at skifte dækkene på bilen.

🙂

Først skal hjulets fire møtrikker løsnes …

2011/04/10/001.jpg

… så skal dunkkraften anbringes det helt rigtige sted …

2011/04/10/002.jpg

… hvorefter bilen kan løftes, så man kan tage vinterdækket af, hvorefter sommerdækket kan sættes på …

2011/04/10/003.jpg

… og dette skal så bare gøres fire gange …

2010/04/14/104.jpg

… så er opgaven vel overstået.

🙂

Min Skat var heldig, for ingen af møtrikkerne havde nået at sætte sig så godt fast, at han havde problemer med at få dem løsnet. Dermed gik opgaven også meget hurtigere, for det tog ham cirka en times tid. Da min Skat havde sat sommerdækkene på bilen, kørte han lige over til den nærliggende benzintank for at tjekke, at dækkenes lufttryk er i orden, og da han kom tilbage samt inden vores lille bil, der nu er gjort klar til solskin og sommer, blev sat ind i sin garage, blev der også lige tjekket, om den havde olie nok samtidigt med den blev forsynet med både køler- samt sprinklevæske. Så lige nu har vi en meget "forkælet" lille bil, der summer af velvære, stående ned i garagen.

🙂

Imens min Skat skiftede bilens vinterdæk ud med sommerdæk, nåede jeg at rydde lidt op i vores garage, sådant at vi nu igen har helt styr på alt det, vi har stående i den. Det meste af det er for øvrigt ting, der venter på, der er nok til en hel vognfuld, så vi kan køre en tur ud til Kara med det.