Arkiver

Året der næsten er gået


Hverdagen, Håndarbejde, Oplevelser.

Imens min Skat og jeg spise vores lækre nytårsaftens menu, talte vi lidt om alt det, som vi har nået både i fællesskab samt hver for sig i løbet af det meget snart gamle år.

Først og femmest mindes vi alle de mange virkelige gode ture, som vi har nået at være på, og hvor vi har fået nogle rigtigt gode nogle på opleveren. Vi mindes også vores dejlige sommerferie, hvor vi godt nok ikke nåede til Jylland, som vi ellers havde planlagt, da min Skat arbejde hjemmefra det meste af ferien, men hvor vi dog trods alt nåede til Helsingør, hvor vi blandet andet nåede at besøge Sankt Olai´s Kirke, der også er Helsingørs Domkirke, Sankt Mariæ Kirke og Kloster, Skibsklarerergaarden samt Kronborg. Vi nåede til Lolland, hvor vi blandet andet nåede at besøge Grøn Verden Zoo, Købelev Haven samt Peter Hansens Have, og vi nåede til Vordingborg, hvor vi blandt andet nåede at besøge Gåsetårnet samt Danmarks Borgcenter. Vi nåede også at opleve Laurie Anderson samt Lou Reed live under en pragtfuld koncert i Danmarks Radios utrolig flotte Koncertsal.

Ingen af os har endnu nået at skrive om alt det, som vi nåede at opleve i løbet af hele indeværnede år, og vi glæder os begge to til, at vi forhåbentligt får det fornødne overskud samt den nødvendige tid til det i løbet af det nye år.

Sidste år blev året, hvor jeg tog springet og førte en gammel drøm ud i livet, da jeg meldte mig mere eller mindre ud af samfundet, fordi jeg blev fuldtids hjemmegående. Selv om jeg bestem ikke savner det at have et job, så er det nu min mening, at det kun skal være for en afgrænset periode af mit liv. Jeg må dog indrømme, at det har været en beslutning, som har vist sig at være mere end god for både mit helbred samt mig og i stedet for at søge ud på arbejdsmarkedet igen, forblev jeg hjemmegående i hele indeværende år. Hvilket jeg for øvrigt regner med at være det meste af om ikke hele næste år også, hvis vi ellers kan få vores økonomi til at hænge bare nogenlunde fornuftigt sammen med kun en indtægt.

Det er meget muligt, at jeg ikke har haft arbejdet i år i hvert fald ikke lønnet arbejde, men til gengæld har min Skat været ved at knogler sig selv mere eller mindre halvt ihjel med alle de mange meget store arbejdsopgaver med meget korte deadline, han har haft i hele indeværende år. Derfor har det også været godt for os begge to, at jeg har været hjemmegående. For så har jeg kunne tage mit af det meste af det huslige i løbet af arbejdsugene, så vi har kunne bruge weekendene til at hygge os sammen samt måske få nogle gode nogle på opleveren.

På grund af den store arbejds byrde, som min Skat har lidt under i hele indeværende år, har han også mere eller mindre hele året været træt og uoplagt, når han endelig har kunnet holde fri, og derfor er der nok heller ikke noget underligt i, at han har været syg i den sidste uges tid. Selv har jeg også været ret uheldig i den sidste tredje del af indeværende år, der jeg dels har "hygget" mig med en lille løbeskade, en omgang influenza samt en influenza lignende luftvejs infektion, der holder ved på femte uge, samt en svag ankel, der nu har givet mig en øm hæl.

Dog har vi trods alt været heldige, for det er jo ikke noget alvorligt og alle dem, der står os nærmest, har været og er raske samt sunde. Sådant noget vil jeg altså gerne have lov til at glæde mig over også selv om jeg kun alt for godt ved, at der meget hurtigt kan blive ændret på det.

2009 blev også året, hvor vi måtte sige det endelige farvel til min Skat farmor, der sov stille ind den 27. april, og endnu en gang fandt vi ud af, hvem i min Skats familie, der gerne vil stille op samt være noget for os og især hvem, der ikke vil gøre det. Vi fandt også ud af, at nogen er mere nærige end andre. Jeg fandt dog en løsning på det problem.

Jeg ved godt, at jeg i dette år har haft mere overskud og dermed også mere tid til at dyrke en af mine helt store interesser … håndarbejde og andre former for kreative udfoldelser… men jeg indrømmer hellere end gerne, at det nu kom helt bag på mig, at jeg i løbet af år 2009 rent faktisk har nået at hækle 348 forskellige små og store ting, hvilket svarer til et totalt forbrug af 7.248,50 gram garn, samt at jeg også lige har nået at sy tre små ting, hvilket svarer til et totalt forbrug på 181,00 gram stof.

Hvordan har jeg så fundet ud af dette ?

Jo, hver gang jeg er blevet færdigt med et eller andet håndarbejds projekt i løbet af indeværende år, har jeg skrevet det ind i et regneark på min computer. I dette regneark har jeg en kolonne med datoen for færdiggørelsen, en kolonne med antal enheder, en kolonne med en kort beskrivelse af projektet, samt en kolonne for hvor mange gram garn / stof / øvrige materialer, som jeg har brug til det pågældende projekt og hver kolonne er afsluttet med en total.

End videre nåede jeg i løbet af indeværende år at komme i gang med at brodere igen og selv om det kun blev til fem meget små projekter, så håber og tror jeg på, at det er noget, som jeg vil komme til at dyrke noget mere i løbet af det nye år. Lige som jeg også håber og tror på, jeg i løbet af det nye år vil komme til at bruge nogle af mine mange forskellige hobby-kit samt øvrige hobbymaterialer.