Arkiver

Sidste nyt om Farmor


Hverdagen.

Vi kan ikke lige frem påstå, at det kom bag på os. For i virkeligheden kunne vi jo kun alt for godt se, hvad vej det gik. Farmor var så afkræftet, svag og træt begge gange vi nåede at besøge hende i går, så vi godt var klar over, det var lige op over. At det faktisk kun var et spørgsmål om tid, før hun ville få endelig fred.

Min Skat i særdeleshed og jeg har ikke sovet ret meget i løbet af natten, for vi har begge to ligget og vente på, at mobiltelefonen skulle ringe. Så da min mobiltelefon ringede i morges ved 4:20, viste vi kun alt for godt, hvor der blev ringet fra og hvilken besked vi ville få … Farmor sov lige så stille og roligt ind i morges ved 4:00 tiden, dermed fik hun den værdige afslutning på sit liv, som hun ønskede og som vi andre håber på, hun ville få.

Selvfølgeligt er der altid mange forskellige følelser til stede, når en nærstående person død, men på en eller anden måde føle vi nok lige nu mest at alt en form lettelse. Farmor havde ikke ondt og hun kom herfra med værdighed og så nåede hun jo rent faktisk at blive en ældre dame på 95 år, 8 måneder, 3 uger og 6 dage, hvis vi skal være meget nøjeregnende. Hvor mange nå at få så langt et liv ?

Farmor var frisk i både krop og sind stort set næsten lige indtil det sidste. Det var først, da hun blev ramt af en blærebetændelse i starten af indeværende måned, hun begyndte at have det dårligt. Faktisk vil jeg vove at påstå, at det var den penicillinkur, som hun fik for blærebetændelsen, og som gav hende bivirkninger i form af diare og opkastninger, der gav hende puffet. Det var den opgang, der afkræftede hende og som gjorde, at hun blev så svag og uendelig træt af livet, at hendes ønske om at komme her fra blev for stort til, at hun orkede at leve vidder. "Jeg har haft alt for mange fødselsdage" var hende eget udsagn, og hun ønskede at komme hjem til sin Gud. Det har hun så fået lov til nu.

I dag bliver en meget hård dag med mange forskellige praktisk gøremål, som simpelthen bare skal klares. Så vi må jo nok heller se at komme i gang med dem.