Arkiver

Nytårsfrokost


Hverdagen.

Vi er fire vennepar, der prøver på som minimum at mødes mindst en gang om året. Som reglen bliver det i løbet af dagene imellem jul og nytår. Det er dog ikke alle år, det lykkes for os.

I år 2007 lykkedes det desværre ikke for os at finde en dato, hvor vi alle otte kunne og derfor endte det med at blive til en påskefrokost året efter i stedet det år. Dog måtte de to fra Ølby melde afbud. Da deres påske allerede var fuldt ud disponeret. Vi seks andre mødtes klokken 18:30 på en restaurant i København om aften skærtorsdag sidste år, hvor vi havde en rigtigt hyggelig aften.

For at årets julefrokost anno 2008 ikke også skulle ende med at blive til en påskefrokost året efter, var vi så blevet enige om, at vi skulle mødes i dag hos dem på Amager. Dog havde parret fra Valby meldt afbud, da de ikke ville udsætte deres søn for alt for meget nyt lige her og nu. Da de først hentede ham i Kina lige før jul og de gerne vil havde, at de har nået at finde hinanden samt at de er faldet til som en lille familie, før de begynder at tage ham for meget med rundt til andre. Hvilket sikkert også er en sundt nok for ham.

Som altid, når det foregår hos et af os fire vennepar, var vi blevet enige om, at hvert par tager et eller andet med til frokosten. Dette havde vi aftalt via e-mail i løbet af de sidste par dage. For på den måde deles vi lidt om udgifterne samt arbejdet i køkkenet. Det var derfor, min Skat var så travlt optaget i vores køkken i går.

Med hensyn til turen til Amager så var den en af de sædvanlige oplevelser med DSB … regionaltoget ankom godt nok til Roskilde station til tiden, og det kørte også derfra næsten til tiden, men da det kørte fra Høje Tåstrup station, kørte det kun lige ud til enden af parornen, hvor det blev holdende. Så blev der sagt i højtalerne: "At på grund af en skidnebrud imellem Høje Tåstrup og Glostrup, er der kun et spor åbent og dette spor bliver benyttet af tog, der køre i begge retninger. Derfor bliver vi nu holdende og venter på det næste tog fra Roskilde, som vi så skal kobles sammen med, før vi kan få lov til at køre videre" endvidere blev der kort efter sagt: "Passagerne kan med fordelt benytte s-toget i stedet for".

Så det gjorde de fleste af os. Vi gik også over og tog det næste s-tog, som kørte ind til Hovedbanegården. Desværre var det et af de der bumle-tog, som skal stoppe ved alle stationer, og så gik der tid med det. Jeg ringede til værtsparet og fortalte dem at … vi er på vej, men vi ved ikke, hvornår vi er fremme samt årsagen til at vi ville blive forsinket. Jeg har det bedst med at give besked, hvis jeg ikke kan overholde en aftale, så ved folk også, hvorfor man ikke lige dukker op, som aftalt.

Vi nåede til Hovedbanegården og kom videre derfra til Tårnby station. Vi nåede at blive det næstsidste par, som ankom, og det på trods af at vi var over en halv time forsinket og de andre var i bil.

Vi nåede at sætte os ved et veldækket frokostbord ved 15:30 tiden og der blev vi så sidende lige ind til vi gik derfra igen ved 22:40 tiden.

Vi var så heldige, at vi nåede det ventende tog på Tårnby station og at vi kun skulle står på Hovedbanegården og vente i cirka fem minutter på et regionaltog, som kørte mod Roskilde. Så vi var hjemme hos os selv ved cirka 23:45 tiden. Så igen i aften bliver det alt for sent, før vi når at komme i seng.

Det har været en rigtigt hyggelige dag og vi har allerede mere eller mindre aftalt, at vi vil prøve på at mødes igen til en påskefrokost en gang i løbet af foråret.