Arkiver

Poul Eremits dag


Hverdagen.

For ni år siden, da jeg boede i Herlev og jeg var medredaktør af et beboerblad, skrev jeg den artikel om Poul Eremits dag, jeg her vil bringe et lille udklip fra …

I dag er det Poul Eremits dag, han blev født i cirka år 229 og han døde som 113 årig i cirka år 342. Han var for øvrigt ud af en rig kristen familie, der boede i den egyptiske by Theben.

På grund af kejser Decius' grusomme kristenforfølgelser flygtede Poul Eremit som 22 årig ud i ørknen, hvor han levede de næste 90 år af sit liv som eneborer altså som eremit i en hule.

Ifølge legenden spiste Poul Eremit de første cirka tyve år af hans tid som eremit ude i ørken udelukkede palmernes frugter, men så begyndte en tam ravn pludseligt at bringe ham et halv brød hver morgen, så han dermed fik lidt kostforandring.

Ifølge folkeovertroen i det gamle bondesamfund, så skal solen allerhelst skinne i mindst så lang tid på Poul eremits dag, at … en kælling med ti tommelfingre kan nå at sadle en hest, for så vil der være gode chancer for, at det bliver et godt vækstår.