Arkiver

En sensommer søndag i Roskildes Centrum


Hverdagen, Oplevelser.

Vi har godt nok besøgt Palæsamlingen en gang før, det var næsten lige efter, min Skat og jeg var flyttet sammen her i Roskilde, men da det i dag er den næstsidste gang, den er åben, er vi blevet enige om, at vi ikke vil lade chancen for at se den en ekstra gang gå fra os.

Lige som i går kan vi godt mærke, at det ikke længere er sommer, men at det er blevet efterår.

Vi gik ad stamvejen, Køgevej, vi via tunnellen under jernbanen, tværs hen over Jernbanegade, og derfra via Hersegade til Algade …

2008/09/14/101.jpg

… hvor vi kom forbi det historiske Hotel Prindsen …

2008/09/14/102.jpg

… der blev indviet i 1876, og faktisk er det et af Danmarks ældste hoteller, for der har været priviligeret Gæstgivergård her siden 1695.

Vi forsatte ad Algade og der vor Sankt Ols Gade munder ud i Algade finder man dette her ..

2008/09/14/103.jpg

… der viser de store granitsten fra en middelalderlig brolægning i Algade, som man fandt ved renoveringen i 1995. Faktisk synes jeg, at det er sjovt, at man har prøvet på at bevare det for eftertiden ved at lade det ligge fremme på denne måde.

Vi drejede ned af Sankt Ols Gade og inden længe var vi nået til Roskilde Museum, men det kommer der meget mere om i det næsten indlæg.

🙂

Peter har også skrevet om vores hyggelige gårtur i Roskildes sensommer kønne centrum, og man kan se de billeder, han tog under turen, her.