Arkiver

Dagens jobsamtale


Hverdagen.

Selv om det i dag er Grundlovsdag og det dermed er helligdag fra klokken 12:00 af, var jeg gået med til at deltage i en jobsametale i Stenløse klokken 12:00.

Jeg havde bare ikke lige husket at taget højde for, at jeg skulle det meste af Nordsjælland rundt samt at det ville komme til at tage cirka 2:30 timer med bus og tog for at komme frem til det aftalte tidspunkt.

Min Skat synes, at det er helt vildt, at det skal tage så lang tid og være så besværligt at tilbagelægge en afstand på kun cirka 20 kilometer, bare fordi det skal foregå med de offentlige transportmidler, så han valgte den "dyre" løsning og kørte mig, hvilket tog under en halv times tid.

Han sad så i bilen, hvor han læste i en medbragt bog, imens jeg var til den omtalte jobsamtale.

Jobsamtalen gik som sådant godt. Det havde jeg på en måde også forventet, da jeg allerede har været til en samtale før i det firma angående dette job. Hvilket vil sige, at dagens samtale var samtale nummer. Jeg kunne også godt mærke på dem, at de var ret så interesseret i at få mig ansat blandt andet fordi jeg næsten kunne få det, som jeg ville have det både med hensyn til antal arbejdstimer per uge, mødetidspunktet med mere, så længe det holder sig indenfor rimelighedens grænser.

Jeg fik dog ikke jobbet eller rettere jeg tog ikke jobbet. For jeg føler ikke, at jeg hverken fysisk eller psykisk er nået at komme mig godt nok efter min nedtur i efteråret.

Dette var jeg så bare så håbløs ærlig, at jeg kom til at fortale dem og dermed skulle samtalen vel som sådant havde været slut. Det var den så bare ikke. Faktisk var det på dette tidspunkt, at den for alvor begyndte.

De fortalte mig, at de havde besluttet, at de ville have mig og at det stort set kunne blive på mine præmisser, så længe de holder sig indenfor rimelighedens grænser, at de forstår mine tanker og især min beslutning, men at jeg lige så snart jeg selv føler, at jeg er klar til at starte op igen også selv om det kun bliver i det små med nogle få timer per uge, så hører de hellere end gerne fra mig og så tager vi den der fra.

Jeg havde forventet at dagens samtale maximalt kunne tage en halv times tid, men den kom til at tage tre gange så lang tid. Så min Skat havde nået at læse sin bog færdig, inden jeg kom hen til ham i bilen igen.

Vi gik lige en lille tur, hvor vi så på vinduer i Stenløse Centret, før vi blev enige om, at vi ville køre en tur til Hillerød og så bruge resten af dagen der med at få en på opleveren ved at besøge Frederiksborg Slotshave, der består af to vidt forskellige haveanlæg …

Dels er der den meget symmetriske Barokhave, som er anlagt på fire terrasser med en kaskade i midteraksen, omgivet af geometrisk formede bede og formklippede buske og træer. Her demonstrerer barokkens havekunst, hvordan idealet i 1700-tallet var menneskets kontrol over naturen. Barokhaven blev nøje genskabt i årerne fra 1993 til 1996.

Og dels er der den romantiske Landskabshave med dens store græsflader, de fritvoksende skovpartier, snoede stier, søer og vandløb, som giver udtryk for 1800-tallets lidenskabelige dyrkelse af den frie natur.

Men alt dette og meget mere høre til de næste fire indlæg, som kommer lige om lidt …