Arkiver

Året der gik


Hverdagen, Håndarbejde, Oplevelser.

Imens min Skat og jeg spise vores aftensmad, talte vi lidt om alt det, som vi har nået både i fællesskab og hver for sig i løbet af det meget snart gamle år.

Først og femmest mindes vi alle de mange gode ture, som vi har været på, og hvor vi har fået nogle rigtigt gode nogle på opleveren. Vi mindes også vores dejlige sommerferie, som i år blev holdt i det midtjyske. Det vil sige, vi nåede nu blandt andet til Esbjerg, Kolding, Silkeborg og Århus i løbet af den uges tid. Ingen af os har endnu nået at skrive om alt det, som vi nåede at opleve i løbet af de otte dage, og vi glæder os begge to til, at vi får det fornødne overskud samt den nødvendige tid til det.

2008 blev også året, hvor jeg tog springet og førte en gammel drøm ud i livet, da jeg i sommers meldte mig mere eller mindre ud af samfundet, fordi jeg blev fuldtids hjemmegående. Selv om jeg bestem ikke savner det at have et job, så er det nu min mening, at det kun skal være for en afgrænset periode af mit liv. Jeg må dog indrømme, at det har været en beslutning, som har vist sig at være mere end god for både mit helbred og mig.

Jeg ved godt, at jeg i dette år har haft mere overskud og dermed også mere tid til at dyrke en af mine helt store interesser … håndarbejde … men jeg indrømmer gerne, at det nu kom helt bag på mig, at jeg i løbet af år 2008 rent faktisk havde nået at hækle 308 forskellige små og større ting, hvilket svare til et totalt forbrug af 7.432,50 gram garn, samt at jeg også lige havde nået at sy fire små ting, hvilket svare til et totalt forbrug på 838,00 gram stof.

Hvordan har jeg så fundet ud af dette ?

Jo, hver gang jeg er blevet færdigt med et eller andet håndarbejds projekt i løbet af indeværende år, har jeg skrevet det ind i et regneark på min computer. I dette regneark har jeg en kolonne med datoen for færdiggørelsen, en kolonne med antal enheder, en kolonne med en kort beskrivelse af projektet, samt en kolonne for hvor mange gram garn / stof / øvrige materialer, som jeg har brug til det pågældende projekt og hver kolonne er afsluttet med en total.

End videre nåede jeg i løbet af efteråret at komme i gang med at brodere igen og selv om det kun blev til tre meget små projekter, så håber og tror jeg på, at det er noget, som jeg vil komme til at dyrke noget mere i løbet af det nye år. Lige som det, at jeg nåede at bruge et af mine mange hobby-kit, også har givet mig et håb om, at jeg måske når at bruge nogle flere af dem i løbet af det kommende år.