Arkiver

Må jeg få en kopi ?


Hverdagen, Håndarbejde.

Jeg har efterhånedens fået en hel del henvendelser via min blog, der lyder som følgende … Jeg har søgt længe ude på nettet og jeg er faldet over din / dine – og så følger en beskrivelse af det, som vedkommen har set på min blog – må jeg få en kopi af opskriften ?". Dertil er mit svar …

Det kommer an på …

… hvis det er en opskrift, jeg har hente gratist ude på nettet, så vil der i det indlæg, hvori jeg fremviser den færdige kreation, være et link til opskriften og så kan du jo bare bruge det.

… hvis det er en opskrift, jeg har hente gratist i en butik, på en messe og så videre, så vil der i det indlæg, hvori jeg fremviser den færdige kreation, være en henvisning til stedet. Hvis du så ikke har mulighed for at få en kopi af opskriften derfra, hjælper jeg dig gerne med en scannet kopi, som så bliver sendt til dig via en e-mail. Da du jo i teorien selv kunne have hente den pågældende opskrift og jeg dermed ikke kommer i kombalage med ophavretten. Du skal dog være klar over, at den kopi, du vil få tilsendt, ikke indeholder nogen som helst former for notaer om de eventuelle ændringer, jeg har foretaget i forhold til den oprindelide opskrift.

… hvis det er en opskrift, jeg har fundet i et blad eller et hæfte, så vil der i det indlæg, hvori jeg fremviser den færdige kreation, være et nota om hvilket blad / hæfte inklusiv årgang samt nummer, der er tale om, og så kan du jo selv gå enten på biblioteket for at låne bladet / hæftet eller til din nærmeste kiosk for købe bladet / hæftet.

… hvis det er en opskrift, jeg har fra en bog, vil der i det indlæg, hvori jeg fremviser den færdige kreation, være skrevet, hvad bogen hedder samt hvem, der har skrevet den, og så kan du jo selv gå på biblioteket for at låne bogen eller til den nærmeste boghandler for at købe bogen.

… hvis det er en opskrift, jeg har købt for eksempel i et færdigpakket kit, vil der i det indlæg, hvori den færdige kreation er fremvist, været skrevet, hvilket kit, der er tale om, samt hvor det er købt og så har du selv mulighed for at købe det.

… hvis der er tale om et mønster, vil der i det indlæg, hvori den færdige kreation er fremvist, være skrevet navnet på producenten, mønsternummeret samt hvor jeg har købt det og så kan du jo selv købe det.

… hvis det er en opskrift, jeg selv har designet, så er mit svar … at jeg af principielle årsager – mest fordi mine krationer jo fuldstændigt vil miste deres unikhed vil at blive massefremstillet – ikke giver mine opskrifter fra mig.

Jeg ved godt, at der findes andre blogejere, som heller end gerne ligger deres egne opskrifter ud til fri afbenyttelse på deres blog, men det gør jeg altså ikke.

Jeg er også fuldt ud bekendt med, at der er mange, som sælger deres opskrifter. Det er en mulighed, jeg selv har overvejet, men lige for tiden har jeg ikke det fornødne overskud samt den fornødne tid til at renskrive mine opskrifter, så andre kan tolke dem, og samtidigt med det, hvis der er tale om tøj, vil jeg jo også skulle bruge lang tid på at designe indtil flere størrelse, da det jo nok er de færreste, der bruger størrelse ekstra small lige som mig.

Dermed har jeg ikke skrevet, at der ikke en gang langt ude i fremtiden måske vil komme en internetbutik, der hedder "Den Kreative And", hvori man kan købe opskrifter samt små færdige modeller af mit et 100% eget design.