Arkiver

Farvel til planterne på altanen


Hverdagen.

Vi startede dagen med at sove længe, hvilket vil sige, at vi først stod op klokken 6:15. For min Skat har taget en fridag i dag, fordi vores bil skulle afleveres på værkstedet klokken 7:30, da den er til det årlige service-eftersyn. Vores morgen gik mere eller mindre med lige præcist de samme ting, som den pleje at gøre, men så gik vi i gang ude på vores altan.

Min Skat fik klippet vores tolv tomatplanter samt peberplanten i mindre dele, så de ikke fylder så meget nede i en plastik affaldssæk, hvorefter de tre icebergsalater, krysantemumen, purløgen samt studenterliljerne gjorde dem selskab. Det hele fylder godt nok ikke ret meget, når det er blevet klippet i mindre stykker samt puttet ned i en klar plastik affaldssæk …

2008/11/07/003.jpg

Vores altan er blevet så underlig tom nu, hvor det ikke længere står planter ovenpå SmartBoksene med garn …

2008/11/07/001.jpg

… eller på gulvet foran væggen …

2008/11/07/002.jpg

Min Skat plukkede de sidste endnu ikke modne tomater samt et par af peberfrugterne …

2008/11/07/004.jpg

… så håber vi på, at tomaterne bliver røde samt at vi kan tage frø, som vi kan så næste år, fra peberfrugterne.

Jeg nåede at vaske alle plastik urtepotterne samt alle porcelæns urtepotteskjulerne af og min Skat tørrede dem, hvorefter vi i fællesskab fik dem sat ned i vores kælderrum …

2008/11/07/005.jpg

… hvor de skal overvinter. Vi tror, at de står mere sikkert der fremfor på altanen, som bestemt ikke er frostfri, hvis vi får en kold vinter i år.

Så nu mangler vi kun det rigtigt "sjove" … for vores peberplante havde fået bladlus masser af bladlus, der godt nok ikke var gået på tomatplanterne, men derimod i deres jord og ikke alene det, så har de også svinet så meget, at vi nu er nødt til at vaske hele altanen samt alle SmartBoksene af. Hvilket vil sige, at de jo lige skal tømmes først, men det går vi nok først i gang med enten i morgen eller i næste weekend.

Nu har de lige ringet fra værkstedet, at bilen er klar til afhentning. Så nu vil vi gå hen til værkstedet for at hente bilen og derfra kører vi så lige et smut ud til Farmor samt handler ind på vej hjem fra hende af, før vi skal ud at løbe, da ingen af os nåede det i går.