… kogte gulerødder, kogte kartofler, masser af bløde løg, mørbradbøffer samt nogle skriver rugbrød.
Aftens menu …
Hverdagen.
… kogte gulerødder, kogte kartofler, masser af bløde løg, mørbradbøffer samt nogle skriver rugbrød.
Da min Skat og jeg havde tømt vores lille bils bagagerum og vi i fællesskab havde fået putte alle de nyindkøbte varer helt rigtigt på plads inklusiv at stille årets juletræ i et vandfad med vand ude på altanen, gik min Skat i gang med at føre strøm derud og da vi begge havde været ude at løbe vores normale søndagsture, vi begge to havde været i bad samt vi begge to havde fået frokost, gik vi i gang med at pynte bare en lille bitte smule op ude på altanen …
… ingen der er nogen, der får alt for meget på tværs eller for den sags skyld får alt for ondt i bagdelen med hensyn til miljøet, så vil jeg lige tillade mig at fortælle jer at både nissen og snemanden indeholder 20 LED, der hver bruger 0,06 watt per time, samt at isbjørne indeholder 80 LED, der lige ledelse hver bruger 0,06 watt per time. Det vil sige, at de tre figurer tilsammens bruger ( 2 x 40 x 0,06 ) + ( 80 x 0,06 ) altså 9,60 watt per time.
De tre lysdekorationer ude på altanen er kun tændt, når vi opholder os i stuen, men så er vores to pyntelamper, der hver især bruger 5,00 watt per timer, til gengæld ikke tændt og dermed spare vi rent faktisk 0,4 watt per time.
Med hensyn til udledning af CO2, så udleder vores tre lysdekorationer tilsammens 5,18 gram CO2 per time, altså for ud sat at den elektricitet, de bruger, er fremstillet ved hjælp af kul, for er den elektricitet, de bruger, fremstillet ved hjælp af sol- eller vinenergi, så er udledningen af CO2 betydelige mindre.
Ifølge en undersøgelse, der er foretaget af Informationscenter for Miljø og Sundhed udleder et gennemsnitligt stearinlys som for eksempel vores kalenderlys 31 gram CO2 i timen, hvilket er fire gram mere end en 50 watts pære udleder på den samme tid og dermed så udleder vores tre lysdekorationer tilsammens mindre end en sjettedel af den CO2, et kalenderlys udleder.
Dertil kommer, at et gennemsnitlig stearinlys som for eksempel et kalenderlys udleder 300 milliarder miljø- og sundhedsfarlige partikler per time, hvilket er 7,5 gange mere, end den tætte myldretidstrafik på en af landets allermest befærdede gader nemlig H.C. Andersens Boulevard i København udleder på det sammen tidsrum.
Så derfor tillader jeg mig at være overbevist om, at hvis miljøet fik lov til at vægle, så ville det foretrække diverse former for elektriske julebelysning i stedet for de gode gammeldags af slagsen, der er fremstillet af starin eller lignede.
Dertil kommer, at min Skat og jeg hele året rundt ikke belaster miljøet samt vores økonomi ved at tørre tøj i en tørretumbler, da jeg til al held ikke er så mental tung i badelen ( læs: doven ), at jeg ikke kan finde ud af noget så såre simpelt som at tørre det nyvasket tøj på et tørrestiv, samt at ingen af os er til al held så mentale tunge i badelen ( læs: dovne ), at vi ikke kan finde ud af noget så såre simpelt som at klare opvasken i hånden.
Så når nu alle I så kaldte miljøbeviste har smidt jeres tørretumblere, opvaskemaskiner med mere af den slags ud samt I har slukket alle jeres osende stearinlys, så kan vi måske begynde at tale sammen om at passe på miljøet og indtil da, der kan I altså godt holde jeres mund helt lukket med mindre I altså meget gerne vil prale med, hvor miljøubeviste I i grunden er.
En søndag formiddag altså tre timer kan bruges på mange rigtigt mange forskellige ting, for eksempel har min Skat og jeg brugt denne søndag formiddag på at køre rundt om vores under-underbos kolonihave med de to små poser med plantedele og rodberiget jord, der stod ude på vores altan, samt næsten en hel pose pottemuld, der stod i vores garage. Derefter kørte vi ud til Harald Nyborg, hvor vi købte et par smalle kabelkanaler, vi skal bruge for at kunne komme videre med den lille udviklingsopgaven i arbejdsværelset.
Vi smuttede lige rundt om Shurgard efter et par kasser med julepynt samt de tre små lysdekorationer, vi normalt har stående ude på altanen, hvorefter vi handlede ind hos først Netto på Københavnsvej og derefter hos Føtex på Ro´s Torv.
Da vi kørte hjemad via Køgevej, stoppede vi lige ved Spejdernes Juletræssalg ved Rådhuset, så vi kunne finde ud, hvordan juletræspriserne er i år. Dermed fandt vi ud af, at årets juletræ nok vil komme til at koste 275,00 kroner, da det er prisen for en rødgran i størrelsen fra to til to en halv meters højde, dertil kommer så de 15,00 kroner for et net, så det er nemmere at transportere hjem.
Så var det, at vi blev enige om, at vi lige ville køre rundt om Bo Grønt på Rønøs Allé for at se, hvad en cirka to en kvart meter høj rødgran kostede hos dem og det viste sig, at den kostede 169,95 kroner, hvilket jo er noget billigere end hos Spejdernes Juletræssalg, men det skulle vise sig at være endnu billigere, for dagens julekalendertilbud hos Bo Grønt var 50% rabat på alle former for juletræer og dermed kom åres juletræ til at koste os 85,00 kroner, hvilket er billigt.
Vi havde så regnet med, at nette nok ville koste lidt mere hos Bo Grønt end hos Spejdernes Juletræssalg, men det gjorde det ikke, for det var ganske gratist.
🙂
Så skulle vi bare lige have transporteret vores nyindkøbte juletræ hjem ad og som det kan ses så selv om både bilens allerførst og indtil videre eneste and samt jeg sad lidt klemt …
… og Rapsine påstod, at hun fik grannåle i øjnene samt at hun sidder meget bedre på bagsædet end hun gør i lommen bag passagesædet, så kunne vi godt have det i bilen.
Rent faktisk er både min Skat og jeg forbavset over, hvor rummelig vores lille bil i virkeligheden er, for tænkt at der virkelige er plads til et juletræ med en højde på 210 centimeter …
… i dens bagagerum. Min Skat blev nødt til at tage juletræet ud af bilen …
… før vi kunne komme til at tømme dens bagagerum og derfor blev vi enige om, at han skulle starte med at bære åres juletræ …
… op ad trappen samt satte det ude på altanen …
… hvor det nu står i et vandfad, så vi har mulighed for at vande det hver dag, og så må vi se, om der sker det samme i år, som der skete sidste år samt forrige år, hvor vi måtte hugge årets juletræ fri, da vandet i vandfadet var bundfrosen.
Nu venter så både vores juletræ samt vi på, at vi kommer tættere på jul, hvor det skal ind at stå i vores stue og vi kan komme i gang med at pynte det. Noget som min Skat og jeg er fælles om og som vi begge to plejer at hygge os gevaldigt med. Vi plejer godt nok også at være det meste at en dags tid om at pyntet vores juletræ, for vi skal lige havde det meste og allerhelst alt vores juletræpynt på årets juletræ og der vi får samt køber lidt nyt juletræpynt hver år, så bliver det sværere og sværere for hvert år, der går, at få plads til det hele også især fordi vores juletræ på grund af prisen normalt plejer at blive mindre og mindre for hvert år, der går.
Dagens pakkekalendergave fra Jyderup …
… indeholdte en sød bordløber …
… samt fire søde dækkeservietter …
… der er fremstillet af bomuld og hør.
🙂
Dagens pakkekalendergave fra Fakse …
… indeholdte dette par søde polystrone baby-tumle-nisser …
… der er i fuld gang med en lille sneboldekamp.
🙂
Heidi og Wivi tusind tak for dagens dejlige gaver.
For tolv år siden, da jeg boede i Herlev og jeg var medredaktør af et beboerblad, skrev jeg den artikel om Sankt Barbaras dag, jeg her vil bringe et lille udklip fra …
I dag er det Sankt Barbaras dag og dagen er officiel mindedag for Sankt Barbara, der ifølge legende levede en gang i 300-tallet. Lige ledelse ifølge legende murede hendes strenge hedenske far hende inde i et tårn, da han ikke kunne acceptere, at hun havde antaget den kristen tro, det lykkedes dog for hende at frygte, men på farens foranledning blev hun fanget samt efterfølgende halshugget.
Sankt Barbara regnes for at være en af den katolske kirkes fjorten såkaldte nødhjælpere altså helgener mennesker i fare eller nød især kan henvende sig til i deres bønner og hun er værnehelgen for personer med høj feber samt med angst for lynnedslag og pludselig død
Pudsigt nok så er der mig bekendt ikke nogen som helst former for vejrvarsler i forbindelse med Sankt Barbaras dag.