Arkiver

Små forårstegn – Del 3


Hverdagen.

Det har sneet lidt i nat og det regner meget her til morgen, hvor udendørs temperaturen lige nu er minus 0,4 grader her i Roskilde. Så der er jo ikke noget underligt i, at der bliver advaret om både sne- og isglattte vej samt om isslag her til morgen.

I følge DMI vil det holde op med at regne i løbet af formiddagen, men det vil nok forsætte med at være overskyet hele dagen og vi skal ikke gøre os nogen som helst former for håb om, at vi kommer til at få lov til at hilse på solen i løbet af i dag. Til gengæld skulle udendørstemperaturen nå op til et par tre grader over frysepunktet. Vi skal dog ikke glæde os alt for meget over disse få plusgrader, for allerede i løbet af den kommende weekend vender frosten tilbage med helt fornyet styrke.

Så her til morgen er der stadigvæk intet, der tyder på, at foråret i hvert fald i følge kalenderen begynder på mandag, med mindre vi altså ser på de to urtepotter med blomsterløg, vi købte i mandags. For de små løg har godt nok haft travlt og det er sjovt at se, hvor meget der i grund er sket med dem i forhold til i går og i forgårs.

Selv om der har været en helt tæt kamp imellem dem om at springe ud først, får vi dog ikke lige frem brug for at se på et målfotografi for at konstaterer, at de små søde tete ´a tete påskeliljer løb med sejren …

2010/02/25/001.jpg

… heller ikke selv om krokussene er godt på vej, så mon ikke de når at springe ud i løbet af i dag ?