Arkiver

Små forårstegn


Hverdagen.

Det har sneet lidt i nat. Det sner lidt her til morgen og lige nu er udendørstemperaturen her i Roskilde minus 2,2 grader. Så selv om vi er nået til den allersidste tirsdag i både februar måned 2010 samt i denne vinter, er der altså desværre ikke noget, der tyder på, at foråret er ved at være på vej heller ikke selv om det i følge kalenderen jo skulle begynde på mandag den 1. marts … og dog … for et par duer har fundet et godt sted højt oppe i et træ lige uden for vores køkkenvindue, hvor de er i fuld gang med at bygge en rede og det ville de vel næppe gøre, hvis der ikke var lidt forår i luften og løgene i de to små urtepotter, vi kom til at købt i går, da vi handlede ind, har brugt natten til at vokse i …

2010/02/23/001.jpg

… i går aftes var der kun nogle få stribede blade på løgene i urtepotten med krokus og her til morgen har alle løgene fået store gule knopper. I går aftes var der kun nogle ganske små grønne spirer på løgene i urtepotten med de søde tete á tete påskeliljer og til morgen har alle løgene lange grønne stængler og flere af stænglerene har begyndende knopdannelse.

Så selv om det ikke lige frem ser ud til at være tilfældet, så er det efterhånedens noget så længe ventede forår nok alligevel på vej til vores bredegrader.