Arkiver

Goddag til februar


Hverdagen.

I dag tager vi så i hvert fald i følge kalenderen hul på den sidste tredjedel af denne vinter. For man plejer jo at kalde december, januar samt februar for de tre vintermåneder, og det er der helt skønt, at man har valgt den korteste af årets tolv måneder til at afslutte vinteren.

Indtil videre er det en meget hård vinter, som vi har haft denne gang, eller måske skyldes det kun, at de foregående vintre har været så milde, at vi mere eller mindre helt har glemt, hvordan en vinter også kan være, nå den byder på masser af frost, is samt sne.

Stort set siden midten af december har der ligget sne, godt nok kun et tyndt lag, men der er blevet ved med at komme lidt nyt sne, før den gamle sne er forsvundet, og det sner for øvrigt også her til morgen. Udendørstemperatuen har stort set siden midten af december mere eller mindre døgnet rundt været lige omkring eller under frysepunktet og i følge DMI blev januar måned 2010 den koldeste måned i løbet af de sidste 23 år. Så der er nok noget om det, når jeg synes, denne vinter ind til videre har været kold.

Endnu har vi her i Roskilde ikke set noget som helst til de små søde forårsbebuder så som erantiser, krokuser samt vintergækker, og fuglene er heller ikke begyndt at komme på frierfødder endnu, for de har simpelhen mere end travlt med at søge efter føde, så de kan overleve ude i kulden.

Så her til morgen er der bestemt ikke noget som helst, der tyder på, der kun er en måneds tid til, foråret sådant i hvert fald i følge kalenderen skal begynde. Heller ikke selv om dagen er tiltaget med 1 time og 39 minutter, men selv om det hele mere ikke mindre derud er dybfrosen og selv om der er lovning på, at det forsætter i hvert fald den næste uges tid til to, så er foråret og dermed den lysere samt varmere tid er på vej, og forhåbentlig varer det ikke så forfærdiglig meget længere, før vi for alvor begynder at kunne mærke, at dagene bliver længere og længere samt at solen får mere og mere magt til at varme naturen samt os op, når den endeligt viser sig.