Arkiver

Danmark slukker lyset – gør du ?


Hverdagen.

Nej, det gør jeg ikke. For jeg har i modsætning til langt de fleste ikke behov for at pleje en mere end dårlige samvittighed med hensyn til at passe på miljøet og dermed den verden, som vi lever i.

Jeg mener, at det er langt vigtigere at handle, leve og tænke miljøbevist i det daglige end at gøre en lillebitte indsat i en times tid en gang om året. Noget så simpelt som de fleste ikke kan finde ud af.

Da jeg er af den opfattelse, at langt de fleste af dem, som hopper med på denne ide i aften, er de samme personer, som mener, at de er noget så miljøbeviste og gode af sig, fordi de har klasket et "Reklamer nej tak" skilt på deres poskasse, men hvis de skal bevæge sig bare 500 meter for at handle ind, så skal det foregå i bil, fordi de ikke kan magte at gå så langt !

Når det glæder miljøet, så skal man tænke globalt og handle lokalt. Lange de fleste gør det stik modsatte … de tænker lokalt, da deres tankevirksomhed ikke rækker længere end til spindsen af deres egen lille egoistiske næsetip, til genglæd sørger de for at svine globalt.

Hvis man begynder at regne lidt på, hvor meget CO2, der er blevet brugt på at gøre reklame for denne happing og man så sammenligner det med den mængde CO2, der bliver sparet ved at nogle slukker det elektriske lys og tænder stearinlys, som også udleder CO2, i stedet for i aften, så er jeg bange for, at resultatet giver et negativt tal på bundlinien.

For ifølge en undersøgelse, der er foretaget af Informationscenter for Miljø og Sundhed, vil de danskere, der deltager i lyseslukket-kampagnen i aften, udlede mere CO2 end normalt. Af den simple grund at et stearinlys udleder 31 gram CO2 i timen, hvilket er fire gram mere end en 50 watts pære udleder på den samme tid.

Man kan læse mere om happingen på www.burningpanda.dk.