Arkiver

Forår i Roskilde


Hverdagen.

Når vejret er så flot, milt samt solrigt, som det er i dag …

2012/04/02/101.jpg

… så skal man slet ikke opholde sig indendørs, hvis man har mulighed for at være udendørs. Så derfor besluttede min Skat og jeg at vores påskeferies tredje dag blandt meget andet skal bruges på en lille gåtur i vores område af Roskilde.

Vi startede med at gå rundt om skuret foran vores opgang, så jeg lige kunne putte skraldespanden i den ene af de fire opstillede container til dagrenovation, derefter puttede vi pap i den dertil opstillede container på stamvejen og så forsatte vi ad Køgevej, hvor vi opdagede at både rønnebærtræerne …

2012/04/02/102.jpg

… og det store kastanietræ …

2012/04/02/103.jpg

… er lige ved at springe ud. Vi forsatte af Køgevej i retning mod Roskildes centrum og da vi nåede til rundkørelsen bag Roskilde Station, krydsede vi Ny Østergade, hvorefter vi gik via tunnellen over til Jernbanegade, som vi forsatte ad hen til Hestetorvet, hvor man finde et stort vandbassin, hvori de tre store Roskilde Krukker står …

2012/04/02/104.jpg

… de er tre gigantiske keramikkrukker, der er fremstillet af kunstneren Peter Brandes. De har en højde på cirka 5 meter og en samlet vægt på cirka 24 tons. De er en gave, Roskilde by fik af Stryhns Leverpostej A/S i anledning af byens 1.000 år jubilæum i 1998.

Ifølge Per Brandes skal de tre krukker opfattes som et symbol på livet og døden, da krukker bruges både til at opbevare madvarer i samt som urner.

Krukkerne er forsynet med navnene på alle medarbejdere hos Stryhns Leverpostej A/S samt alle dem, der har medvirket ved fremstillingen af dem altså ikke medarbejderne hos Stryhns Leverposteg A/S, men derimod krukkerne.

Den første af krukkerne set fra stationen ( det vil sige den yderst til højre i billedet ) er smykket med et digt, der er skrevet af Henrik Nordbrandt, det handler om dronning Margrete den 1. og hendes mange gerninger.

Første stop på vores tur til Roskildes centrum blev Kvickly i Algade, men det kommer der mere om i det næste indlæg, for jeg kom nemlig til at solde for 19,94 kroner.