Arkiver

Lige før sengetid


Hverdagen, Oplevelser.

Så er den tiende dag i vores sytten sammenhængende dage lange skønne sensommerferie allerede ved at være nået til vejs ende, Solen er for længst gået ned eller retter den blev skyllet ned, da det stadigvæk regner kraftigt og lige om lidt går vi også i seng, men jeg vil dog lige prøve på at skrive lidt om, hvad vi har nået i løbet af denne søndag.

Traditionen tro på vores fælles arbejdsfrie dage så ville min Skat gerne sove lidt længere end mig her til morgen, så derfor blev han liggende i vores lune seng, da jeg stod op ved 6:30, så jeg havde nået at nyde min morgenmad samt min morgenthe, før jeg klokken lige præcist 7:00 ydede den på alle søndage, lørdage, helligdage samt øvrige arbejdsfridage helt normale telefonvæknings service overfor Poul.

Min Skat stod op ved 7:00 tiden, hvorefter han nød sin morgenmad og cirka en times tid efter løb han sin normale søndagstur, der er på 10 kilometer, imens jeg gik i bad samt efterfølgende sad med fødderne i varmt sæbevand, imens jeg fik hæklet de afsluttende kanter på et par sorte halvhansker, før jeg pakkede lidt mere af vores snavsetøj ned i de sorte plastik klapkasser, der allerede er putte den slags ned i. Imens min Skat var i bad, nåede jeg via Internettet at finde ud af, hvad der er af spændende seværdigheder i eller i nærheden af Viborg, samt smøre dagens madpakker.

I dag nåede jeg desværre ikke ud at løbe, for selv om jeg virkelige havde glædet mig til dagens løbetur og jeg havde planlagt, at jeg skulle fotografere morgenstemningen langs med Fjellerup Strand under den lille gåtur, måtte jeg desværre hoppe den over, da jeg hyggede mig med en let omgang hormonaltbetinget migræne.

Vi kørte hjemmefra ved 10:30 tiden og jeg fristes næsten til at skrive at ganske som altid, så fordelte vi opgaverne imellem os sådant, at min Skat styrede bilen, Sludrechatollet i form af vores nye navigator viste vej og jeg hæklede på det igangværende projekt.

Kursen var sat mod Viborg og første stop blev Daugbjerg Kalkgrube, der efter vores mening var lidt af en skuffelse eller retter vi havde nok forventet lidt mere af den, end den kunne byde på.

Imens vi nød vores medbragte madpakker, aftalte vi. at vi ville køre ind til Viborg centrum, hvor vi så ville besøge Viborg Museum samt måske, hvis vi kunne nå det, Viborg Domkirke samt at vi på vejen ville besøge Daugbjerg Miniby, den sidste ide blev dog droppet, da regnen stod ned i tykke torve.

Vi brugte lidt over to timers tid på at se samtlige af Viborg Museums udstillinger, hvorefter vi gik igennem Latinerhaven for at komme hen til Viborg Domkirke, da vi gik forbi Skovgaard Museet, opdagede jeg, at der i dag helt ekstraordinært var gratis adgang og derfor smuttede vi lige indenfor samt så på de udstillede genstande, før vi gik hen til Viborg Domkirke, da så var lukket.

Da alt tilsyneladende er lukket efter klokken 16:00, kunne vi ikke komme til at se eller opleve mere i Viborg i dag og derfor kørte vi tilbage til det lejde sommerhus, hvor min Skat tilberedte vores aftensmad, imens jeg nåede at pakke de af vores medbragte samt under turen købte ting, vi ikke lige skal bruge i løbet af aften eller i morgen tidligt, så der er det mindre, der skal pakkes i morgen, hvor vi jo også lige skal nå at rengøre det lejde sommerhus, dække spisebordet samt tale i mobiltelefon med Poul.

Da vi havde nydt aftens menu, aflivede vi i fællesskab dagens samlet opvaske, hvilket vil sige, at jeg tog ud af bordet samt vaskede op og min Skat tørrede af …

2013/09/01/1201.jpg

… samt stillede på plads, hvilket vil sige, at tingene blev anbragt på køkkenbordet, hvorefter min Skat fremkaldte de billeder, vi begge to har nået at fotografere i løbet af dagen, så vi lige kan nå at se dem, før vi går i seng.