Arkiver

Planterne på altanen


Hverdagen.

I dag har min Skat nået at potte stort set alle vores blomster babyer, børn og teenager om, og jeg har fået dem fordelt ude på vores altan, så de står bedst muligt uden at de kommer til at står i vejen for os og tørrestativerne eller de kommer til at skygge alt for meget for hinanden.

Vi synes godt nok, at vi havde mange planter på vores altan sidste år, men det var intet i forhold til, hvor mange vi har i år. Hvor vi blandt andet har tre agurkplanter, en hel lille altankasse med jordbær samt nogle få friske spirer …

2009/05/23/401.jpg

… der endnu ikke er blevet potte om, da vi endnu en gang udgik for både urtepotter og urtepotteskjulere i den rigtigt størrelse. De tre første tomater …

2009/05/23/402.jpg

… som vi såede i år, er allerede blevet pænt store og de tre røde solsikker er også godt på vej op i lyset.

Der er masser af aktivet hos vores Oxalis lykke kløver …

2009/05/23/403.jpg

… og vi håber på, de bliver lige så flotte i år, som de var sidste år.

De tre af vores ærteplanter er desværre gået ud, det sket lige efter, vi havde kunne høste deres første hold frugter. Derfor har vi sået yderligere to ærtefrø i dag og så håber vi, at de kommer op i lyset så hurtigt som overhovedet taget muligt.

Den mindste af vores to nuværende ærteplanter har sat blomster …

2009/05/23/404.jpg

… og de første helt små ærtebælge er allerede godt på vej.

Med hensyn til vores Japansk blomster tæppe

2009/05/23/405.jpg

… så er der blevet endnu mere trangeles og alarm i deres urtepotte, og min Skat samt jeg er begyndt at tale om, at vi nok bliver nødt til at fordele dem ud over nogle flere urtepotter. For ellers kom de jo nok mere eller mindre til at dræbe hinanden på grund af kraftig pladsmangel og det ville være både synd og skam.