Dagsarkiv: søndag, 3. maj 2009, 20:15

Potte om – Del 2


Hverdagen.

Hvis det var helt rigtigt, så skulle både min Skat og jeg havde været ude at løbe, når vi kom hjem efter vores lille shopping tur samt turen rundt om Sankt Ib´s, men det endte med, at vi begge to hoppede dagens løbetur over og at vi i stedet for tog frokost.

Derefter gik min Skat igen i gang med at potte vores blomster babyer og børn om.

Vi kan hvis nok godt blive enige om, at der er noget om snakke, når nogle af vores blomster babyer og børn påstår, de har fået alt for meget rod …

2009/05/03/401.jpg

… i deres urtepotte.

😉

Efterhåndens som min Skat fik potte vores blomster babyer og børn om …

2009/05/03/402.jpg

… fik jeg stillet dem "på plads" dels på deres hylde …

2009/05/03/403.jpg

… dels på gulvet langs med den ene af altandørene …

2009/05/03/404.jpg

… samt på gulvet langs med husmuren …

2009/05/03/405.jpg

… der er godt nok nogle af dem, der efterhåndens er blevet ret så store.

Laser Stickers med ænder


Hverdagen, Ænder.

På vej hjem fra Sankt Ib´s Kirkegård, kørte min Skat og jeg lige rundt om Fakta på Køgevej, for vi var kommet i tanke om, at vi ikke havde nogle æg i vores køleskab og det er lidt svært at fremstille fars til frikadeller uden æg. Min Skat har prøvet det og det kan ikke anbefales.

😉

Faktas medarbejder var i gang med en større oprydning og den havde bevirket, at de blandt meget andet havde sat alle jule- og påskevarerne ned til halv pris. Sådant noget kan jeg jo godt lide, for så kan det jo være, at jeg kan gøre et godt køb af et eller andet til foreksempel årets pakkekalendergaver.

Det kunne jeg nu ikke, men jeg fik købt to helt ens hold Easter Laser Stickers med påskemotiver …

2009/05/03/301.jpg

… til mig selv. De var sat ned fra en rund tier per ark til en rund femmer. Så dagens sold kommer nok ikke til at overbelaste vores budget.

😉

Sankt Ib´s Kilde, Kirke og Kirkegård


Hverdagen.

Min Skat nåede ikke at få pottet ret mange af vores blomster børn om, før der ikke var mere pottemuld tilbage i den store pose, som vi købte i Jem & Fix i midten af marts måned. Så det endte med, at vi var nødt til at køre en tur i Jem & Fix for at købe en pose mere. Til al held viste det sig, at såmulden stadigvæk var på tilbud, så vi også denne gang fik en pose med 50 liter for 29,95 kroner.

Vi blev enige om, at vi på hjemvejen lige ville køre rundt om Sankt Ib´s Kirkegård for at se til graven samt flytte de af blomster buketterne fra Farmors bisættelse, der var nået at blive lidt for kedelige at se på.

Da vi nåede til den store rundrørelse i krydset imellem Klosterengen og Kong Valdemars Vej, som i dagligt tale er kendt som Frøspringvandet, fordi der er en lille rund dam, hvori der står et lille springvand, der er formet som en frø, skulle jeg lige have et billede af rundkørslens midte …

2009/05/03/201.jpg

… for i dag var den virkeligt et rigtigt flot skue med træerne i fuld blomst samt alle de flotte fuldt udsprungne gule og røde tulipaner.

Vi nåede ned til Sankt Ib´s Vej, hvor vi parkerede bilen på den meget lille parkeringsplads, der er kun plads til maximalt to biler, foran Sankt Ib´s Kilde …

2009/05/03/202.jpg

… der springer livligt lige foran Sankt Ib´s Kirkegård samt Sankt Ib´s Kirke. Man mener, at Sankt Ib´s Kilde tidligere har været en helligkilde og det giver jo god mening, siden man har valgt at bygge en kirke på den meget lave høj i kildens umiddelbare nærhed …

2009/05/03/204.jpg

… man mener, kirken er fra cirka år 1100. Den bruges ikke længer som kirke og i dag henstår den som en velbevaret ruin. Kirken blev nedlagt i 1808 og den er siden blevet brugt til både feltlazaret og som lagerrum for en købmand. Han nedrev både hvælvingerne, koret, tårnet og våbenhuset. Den gamle dybefront er dog bevaret. Den står stadigvæk på sin gamle "plads" med nu ude i det frie.

I dag er Sankt Ib´s Kirke fredet og dens dør er som oftest åben alle dage fra solopgang til solnedgang i perioden fra og med 30. marts til og med den 19. oktober hvert år. Så man har stadigvæk mulighed for at gå ind i kirken og nyde dens store rum med højt til loftet …

2009/05/03/205.jpg

… samt rester af kalkmalerier, da kirken i dag står som et fredfyldt lille åndehul lige midt i Roskilde.

Vi forsatte hen til graven …

2009/05/03/203.jpg

… og vores ide om, at nogle af de mange flotte blomster buketter fra Farmors bisættelse var blevet lidt tætte og dermed kedelige at se, holdt. Vi fjerne de af blomster buketterne, der var blevet kedelige at se på, og de af blomster buketterne, der stadigvæk er friske at se, lod vi blive liggende. Vi har aftalt, at vi på tirsdag, når vi har haft mødet med Farmors advokat, lige vil køre rundt om Sankt Ib´s Kirkegård igen, så vi kan få fjernet de sidste af blomster buketterne.

Potte om


Hverdagen.

Stort set alle vores små blomster børn …

2009/05/03/101.jpg

… der godt nok blev potte om for kun lidt over tre ugers tid siden, samt stort set alle vores små blomster babyer …

2009/05/03/102.jpg

… der blev sået for små to ugers tid siden, trænger til at blive potte om.

De påstår i hvert fald alle som en, at de har fået så meget rod i deres urtepotte, så den er begyndt at klemme om deres fine sarte rødder …

2009/05/03/103.jpg

… så derfor er min Skat ….

2009/05/03/104.jpg

… gået i gang med at potte dem alle sammen om …

2009/05/03/105.jpg

… imens prøver jeg på at finde ud af, hvor jeg skal starte med hensyn til aflivningen af alle de mange både små og store hængepartier, der har nået at hobe sig op i løbet af indeværende uge.

God morgen søndag


Hverdagen.

Det ser ud, det var godt, det var i går, vi forkælede os selv ved at hive det meste af en dag ud af vores kalender og så bruge den til kun at være kærester samt hygge os sammen ved at besøge Sagnlandet Lejre. Hvor vi både så på dyreunger sammen med en naturvejleder og vi nød det meget smukke landskab, imens vi gik rundt på egen hånd. For lige nu virker det ikke som om, dagens vejr bliver særligt spænende samt at det slet ikke kommer til at indbyde en til at opholder sig udendørs det meste af tiden.

Dagens solopgang over Astersvej klokken cirka 7:30 …

2009/05/03/001.jpg

… som jeg oplevede og fotograferede den fra det åbne vendue i vores badeværelse. Det virker som om, solen er træt, og at den har opgivet at kampe med skyerne og dermed har den giver dem lov til at hærske over himlen her til morgen

Det er nu ikke kun solen, der er træt her til morgen. For det er min Skat og jeg så sandelig også. Indeværende uge har virkeligt været en uge, der har taget hård på os begge to og især vores ressourcer både de fysikske såvel som de psykiske, men vi regner med, at det allerværste er ved at være overstået, og at vi snart får mulighed for at finde os selv igen.

Vår Korsmesse


Hverdagen.

For ni år siden, da jeg boede i Herlev og jeg var medredaktør af et beboerblad, skrev jeg den artikel om Vår Korsmesse, jeg her vil bringe et lille udklip fra …

Vår Korsmesse er fra meget tidligere tider en kirkefest til minde om kejser Konstantin den stores mor, der hed Helena, og ifølge legenden fandt Helena under et besøg i Jerusalem i år 326 tre kors samt fire nagler i en stencisterne lige øst for Golgata.

Da man var overbevist om, at de tre kors, Helena havde fundet, var de tre kors, der var blevet brugt til korsfæstelsen af Jesus samt de to røver, men man samtidigt ikke ønskede at bevare de to kors, der var blevet brugt af de to røver, var man jo nødt til at finde ud af, hvilke af korsene Jesus havde hængt på og derfor tog man en død kvinde samt lagde hende på de tre kors efter tur. Lige ledelse ifølge legenden så da man lagde kvinden på det tredje af de tre fundne kors, så skete miraklet og kvinden blev vækket til live igen. Dermed var man ikke længere i tvivl om, at Helena havde fundet Kristi kors.

Legenden fortæller end videre, at korset ikke var nogen helt almindelig simpel trækonstruktion, da det var fremstillet af det træ, der var spiret frem fra livets træ i paradiset. Altså fra det træ hvoraf Arons stav også var fremstillet. Arons stav er for øvrigt den stav, der bar dronningen af Saba over floden Kiron og hans stav er også med i mange andre af de bibelhistoriske hændelser.

Før reformationen i år 1536 blev landbyskirkerne processionskors på Vår Korsmesse båret hen over markerne for at velsigne årets afgrøder, og bønderne troede, at årets høst af korn blev særdeles god, hvis kornet blev sået på Vår Korsmesse efter landbyens kirkes processionskors var blevet båret hen over markerne for at velsigne dem samt årets afgrøder.

Selvfølgelig er der også varsler og vejrvarsler i forbindelse med Vår Korsmesse, for i følge de gamle folketraditioner så vender svalerne tilbage på Våd Korsmesse Dag og derfor er det et rigtigt dårligt varsel for sommeren, hvis landsvalerne endnu ikke er ankommet denne dag og sådant som vejret er på Vår Korsmesse Dag, vil det blive det meste af sommeren.