Arkiver

Træt


Hverdagen.

Håndværkerne er nu blevet helt færdige med den del af den hel store udskiftning af samtlige faldstammer, lunestrenge samt lodrette vandrør i vores bebyggelse, der skulle finde sted i vores lejlighed, og dermed er min Skat og jeg nu kommet til det tidspunkt, hvor vi skal til at gøre rent samt komme på plads igen efter håndværkernes arbejdsindsats.

I lørdags nåede min Skat og jeg at gøre rent samt komme på plads i vores badeværelse og i formiddags gik jeg så i gang med vores entre. Da jeg jo skulle starte med et eller andet, begyndte jeg med at tømme de to små skabe, hvorefter jeg lagde alt det, de indeholdte, ind på vores seng.

I virkeligeheden begyndte det hele med, at jeg åbnede overskabets dør, da jeg skulle putte en lille æske ind i det. I det sekund, jeg åbnede døren, kom et hav af forskellige ting flyvende ud af skabet. Dette gentog sig, da jeg åbnede underskabets dør for at putte den omtalte lille æsken ind i det skab og så var det, at jeg gjorde kort proces og derfor tømte jeg begge skabe fuldstændigt.

Derefter gik jeg i gang med at rydde op samt sortere i det hele … hvad skal forsat gemmes samt hvad skal smides ud … og derefter så fik jeg det hele samt meget mere puslet ind i de to skabe i entreen igen.

Det blev godt nok noget af en opgave, men det er helt vildt skønt, den nu er vel overstået og vi igen kan åbne begge skabe uden risiko for at få noget af deres indhold i hovedet samtidigt med nogle af de ting, der stod og fyldte op på køkkenbord også er kommet på plads i de to omtalte skabe.

Da jeg havde holdt en kort frokostpause, forsatte jeg med at tømme entreen, det var kun min Skats cykel, de to hvide kommoder samt den næsten to meter høje cowboykaktus, der fik lov til at blive i den. Derefter forsatte jeg med at tørre støv af samt støvsuge og de to hvide kommoder blev vaske af samtidigt med jeg lige skubbede dem ud fra væggen, så jeg kunne komme til at støvsuge bag samt under dem. Se det pyntede jo gevaldigt.

De to af de tre store grønne potteplanter, blev sat ud i vores bruseniece, hvor de fik en overbrusning, så de blev helt fri for støv og spindevæv. Det pyntende og jeg vil vove at påstå, at planterne så rigtig glade ud efter deres bad.

Jeg forsatte med at kigge indholdet af de to store grå plastik SmartBokse igennem samt oprettede et regneark på min computer til hver af dem, hvori jeg skrev, hvad jeg lagde ned i dem. I den ene SmartBoks lagde jeg de støvler samt støvletter, som jeg kun bruger til finere brug, og i den anden SmartBoks lagde jeg de af mine mange forskellige tasker, som jeg kun bruger til finere brug. For de omtalte støvler og tasker behøver jo ikke at stå eller ligge fremme i vores entre eller i bunden af mit klædeskab.

Min Skat kom hjem fra arbejdet og imens han spiste noget lynhurtigt frokost, holdt jeg en kort pause. Da min Skat var kørt til dobbelt træning, gik jeg i gang med at rydde til side, vaske op, tørre af samt stille på plads efter vores morgenmad samt forkort og jeg nåede også lige at følge skraldespanden ned samt stryge dagens eneste maskinefuld ( 26 stykker ) nyvasket tøj, så det kunne komme på plads i diverse skabe samt skuffer, før jeg forsatte med entreen.

Så kiggede jeg alt vores tøj, som hang på garderobestangen, igennem, før det, som stadigvæk skal bruges, blev hængt på plads igen. Derefter tog jeg en stak stablekurve og fordelt vores sko, sandaler, mine løbesko med mere i dem. For stablekurvene kan gå højt op i højden og det frigav derfor den gulvplads, hvor alt vores fodtøj normalt plejer at stå og rode. Løsningen kan i hvert fald bruges, indtil vi får råd og overskud til at sætte vores entre i stand. For til den tid håber jeg, at vi får fremstillet en eller anden form for skohyldereol.

Jeg vaskede vores to skobakke af og jeg fik sat det par af mine støvler, som jeg bruge allermest, samt de tre par af min Skats løbesko, som han bruger mest, på plads på dem. Hvorefter de grønne planter kom på plads igen.

Så holdt jeg en kort pause, imens jeg nød et stykke chokolade og derefter gik jeg i gang med at rydde op i den store grå plastik kasse samt de to små plastik klapkurve …

2011/02/28/101.jpg

… hvori min Skat opbevarer alt sit værktøj.

Så nu er der blevet gjort hovedrent samtidigt med vi er kommet på plads igen i vores entre …

2011/02/28/102.jpg

… og så kan vi igen begge to godt leve med vores entre, men når vi en gang får overskud af både energi, penge og især tid, så skal vores entre havde den helt store kærlige omgang … for så går vi i gang med at rive de mørke træpaneler ned fra loftet og de vil blive erstattet med gipsplader. Vi vil rive savsmuldstapeten ned af væggene og derefter vil vi sætte glasvæv op på både loftet samt alle væggene, før det hele så vil blive malet hvidt.

Vi vil også rive det todelte skab, som vores lejligheds tidligere ejer selv har bygget, ned og vi vil erstatte det med en kombination af skab og skohylder, som min Skat allerede har bearbejdet nogle fine arbejdstegninger til. Vi vil sætte to dybe og rummelige hylder op over vores garderobestang. Vi vil male alle dørkarme samt fodpaneller lysegrå samt samtlige døre hvide, og dørene vil blive forsynet med helt nye dårgreb i mat forkromet stål, så de kommer til at passe sammen med alle dør- og skuffegrebene i vores køkken.

Så jo, planer er der hvis nok mere end nok af og det bliver også helt sikkert helt vildt dejligt, når vi en gang får dem alle sammen ført helt ud i livet, men indtil da kan vi altså godt nøjes med de få små ændringer af vores entre, som jeg har nået at udføre i dag.