Arkiver

Planterne på altanen


Hverdagen.

Det er altså helt vildt utroligt, så flot vejret er lige for tiden. Når jeg ser på kalenderen, står der, det er den 20. september i dag, men når jeg går ud på vores altan, så er der allerede på nuværende tidspunkt af dagen så lækkert derude, at det føles som om, det er midt på sommeren. Faktisk har der været rigtigt mange dage i løbet af årets sommer, hvor temperaturen slet ikke er nået så højt op ude på vores altan, som den er lige nu.

🙂

Ingen jeg hænger dagens første maskinefuld tøj til tørre på vingetørrestativet ud på altanen, vil jeg lige vise jer, hvordan de resterende planter derude har det. For kan vi ikke vejrmæssigt mærke, det er blevet efterår, så kan det til gengæld godt ses på flere af planterne. For de er efterhåndens blevet ret så trætte at se på og de har mere eller mindre alle som en takket af for i år.

2009/09/20/101.jpg

Der er godt nok også sket meget med de resterende planter ude på altan i løbet af de små tre ugers tid, der er gået, siden jeg sidste gang så på dem via mit kamera.

Vores tre asieagurker planter …

2009/09/20/102.jpg

der ellers har været så flotte med alle deres store grønne blade og især deres overflod af små gule blomster det meste af sommeren, er nu visne helt ned. Vi høstede deres asieagurker i onsdags og Anne hentede dem i torsdags.

Det sidste af vores icebergsalathoveder …

2009/09/20/103.jpg

… er desværre mere eller mindre helt afblomstret nu, men det betyder jo så også, at vi har mulighed for at få masser af frø, som vi kan så næste år. På en måde er der også noget kønt over det nu, som det står med alle sine flyvemodne frø …

2009/09/20/104.jpg

… og hvis man ser godt efter, kan man se, at det stadigvæk ikke helt har opgivet at få besøg af en enkelt bi eller to. For der er stadigvæk helt friske og nyudsprungne blomster på det.

Vores jordbærplanter, som vi jo egentlig ikke rigtigt troede på ville blive til noget, blomster livligt og vi bliver dagligt forkælet med en lille håndfuld nye solmodne jordbær …

2009/09/20/105.jpg

… som vi med glæde plukker samt spiser.

De tre mellemstore tomatplanter, der har stået som et flot og kønt grøn "værn" ind til vores nabo, er efterhånedens blevet lidt kedelige at se på …

2009/09/20/106.jpg

… det samme er den store tomatplante …

2009/09/20/107.jpg

… der står op af muren ind til stuen samt de to af slagsen, der står i altanens højre hjørne …

2009/09/20/108.jpg

… og selv om vi stadigvæk stort set dagligt plukker en lille skålfuld solmonne tomater fra dem, så kommer der kun hele tiden flere og flere til. Faktisk er det lige før, vi ikke længere kan følge med med hensyn til at nå at spise dem alle sammen.

Endelig er der stadigvæk masser af liv i det japanske blomstertæppe …

2009/09/20/109.jpg

… og vi prøver næsten dagligt på at samle de forskellige former for frø og frøkapsler fra det, så vi har dem til at så næste år, hvor jeg er helt sikker på, at vi får mange flere også mange flere forskellige planter ude på vores altan, end hvad vi har haft i år.

For selv om det er fodbundet med en hvis form for arbejde, at plante og så, passe og pleje samt vande alle vores planter, så er det nu rigtigt dejligt og hyggeligt med alt det glæde og liv som vores planter ude på altanen har givet os i løbet af foråret, sommeren samt ind til videre et lille stykke tid ind i efterår.

🙂

Nu er vores vaskemaskine lige blevet helt færdigt med dagens første maskinefuld, så derfor vil jeg stoppe mit bloggeri for denne gang og så vil jeg i stedet for gå i gang med at hænge det nyvaskede tøj til tørre på vingetørrestativet ude på altanen.