Arkiver

I dag begynder efteråret …


Hverdagen.

… i hvert fald i følge kalenderen. For lige nu, hvor jeg sidder ved mit skrivebord foran min computer, imens jeg skriver dette indlæg, og ser ud af vinduet i vores soveværelse, er der ikke rigtigt noget, der minder om en efterårs morgen udenfor. For solen er så småt begyndt at stige op på en helt klar og fuldstændig skyfri himmel og udendørs temperaturen er 14,3 plus grader her i Roskilde og dette har vel som sådant ikke ret meget med efteråret at gøre ?

Eller kan vi så småt godt begynde at mærke, at efteråret, vinteren og dermed den mørke årstid er ved at være på vej samt at dagens længde efterhåndens er aftaget med 3:40 timer. For det er mørkt, når vi står op om morgen og vi er nødt til at have lyset tændt om morgen for ellers kan vi simpelhen ikke finde rundt i vores lejlighed. Dertil kommer, at klokken når at blive over 6:00, før vi så småt kan begynde at få øje på solens første spæde stråler og på dette tidspunkt af døgnet har min Skat og jeg for længst taget hul på dagens mange forskellige opgaver.

Naturen er også så småt begyndt at udskifte alle sommerens mange kønne grønne nuancer til en hel farvepalet i gule, orange, røde og brune af slagsen, og de første visne blade er så småt begyndt at drysse ned fra buskede og træerne. Fuglene er også helt holdt op med deres glade morgensang og de resterede planter ude på altanen er så småt ved at takke af for i år.

På den anden side så er det jo ikke kun kedeligt og sørgeligt, at det er ved at være efterår. For det betyder jo så også, at det snart er Halloween, og derefter er der ikke ret lang tid det igen er jul. Så begynder et helt nyt år og inden længe et helt nyt forår, der forhåbentlig bliver efterfulgt af et brag af en sommer, hvor solen det meste af tiden vil bage fra en høj klar blå skyfri himmel og dagstemperturen vil ligge på den rigtige side ( læs: den varme side ) af de 20 til 25 plus grader.