Arkiver

Lyseblåt hæklet sjal


Håndarbejde.

I løbet af eftermiddagen samt her til aften har jeg nået at hækle de sidste ti rækker samt den afsluttende kant rundt om dette lyseblå hæklet sjal …

2008/07/17/201.jpg

… til mig selv. Jeg har brugt fem nøgler "Baby Bear" ( 100% acryl ) farve nummer 08 fra Stof & Stil og mønsteret har jeg taget fra model nummer 010307 fra Ingelise Alt om Håndarbejde nummer 3 fra sidste år.

Jeg har dog tilladt mig at ændre en hel del i opskriften. Da jeg synes, at det giver et meget pænere resultat, hvis man hækler ned i luftmaskerne i stedet for rundt om dem.

Samtidigt har jeg også reduceret i antallet af luftmasker. Så der, hvor der i opskriften står to luftmasker, har jeg kun en og der, hvor der i opskriften står fem eller seks luftmasker, har jeg kun fire.

End videre har jeg droppet den ifølge opskriften kedelige buede kant om de to af siderne og erstatte den med en omgang med fastmasker hele vejen rundt om sjalet, da det giver et meget lettere resultat og dermed sødere sjal.

Alt i alt synes jeg, at mine ændringer har givet et både lettere og mere jævnt resultat og jeg kunne godt tænke mig at hækle mindst et sjal mere efter mine ændringer.

Jeg har hæklet et sjal som dette i denne størrelse to gange før – en gang i lilla og en gang i hvidt – samt en gang i en lidt mindre størrelse, men det bliver den store størrelse, som jeg vil hækle det / de næste sjal / sjaler i, hvis jeg nogensinde kommer til at hækle flere sjaler i dette mønster.

🙂

Bort set fra i dag så har jeg kun hæklet på dette sjal, imens vi kørte til Jylland, imens vi kørte rundt i det jyske i vores sommerferie samt på turen hjem til Roskilde.