Arkiver

En manglende ansvarlig chef


Hverdagen.

I de seks år jeg arbejdede som butiksbestyrer, gjorde jeg det, at hvis en medarbejder mødte hostede og snottende på arbejdet, så blev vedkommen omgående vendt i døren samt sendt hjem med besked om først at møde på arbejdet igen, når han / hun var blevet helt rask.

Jeg anså og jeg anser stadigvæk ikke personer, der møder syge på arbejdet, som værende helte, men derimod som værende tankeløse topegoister, for inden arbejdsdagen er gået, har vedkommen nået at smidte samtlige af sine kollegaer samt mindst halvdelen af kunderne.

Da jeg i mandags handlede ind hos Aldi på Søndre Ringvej, sad en hostede og snottende salgsassistent i butikkens eneste åbne udgangskasse, i onsdags var der tre hostende og snottende medarbejdere i butikken, i fredags var antallet af butikkens hostede og snottende medarbejdere nået op på fem og her til morgen er det så mig, der hoster samt snotter.

Når nu den syge medarbejder ikke havde tankevirksomhed nok til at blive hjemme, så burde vedkommens chef havde været så ansvarlig, at han / hun havde vendt vedkommen i døren samt sendt vedkommen hjem, dermed var smitten blevet minimeret og mange havde undgået at blive syge.

Det er ikke fordi, jeg som sådant tager skade af at få en luftvejsinfektion, men jeg er lillesøster til en KOLpatient, der er 100% afhængig af min hjælp til samtligt af de praktiske huslige opgaver og jeg risikere at smidte ham, hvilket kan få katastrofale følger, hvis jeg som aftalt tager ind til ham i dag, på den anden siden kommer han til at sulte, hvis jeg ikke får handler ind for ham i dag.

Så næste gang du – ja, jeg mener dig, der læser dette her – bliver syg, så bliv hjemme indtil, du er helt rask, dermed beviser du overfor samtlige af dine medmennesker, at du ikke er en topegoist, der kun tænker på dig selv, men at du rent faktisk bryder dig om dine medmennesker.

Der bliver talt så meget om at minimere sygefraværet og den allerbedste måde til at gøre det er, at minimere smitterisikoen ved at forhindre de syge i at gå på arbejdet, hvilket jeg ved af erfaring, for jeg havde stort aldrig syge medarbejder, lige akkurat fordi jeg altid forhindrede de syge i at smidte de raske.