Arkiver

En svag ankel og en øm hæl


Hverdagen.

I midten af september måned erhvervede jeg jo en lille løbeskade, der blandt andet gik ud over min højre hånd samt mit højre knæ, og der især det sidste var meget ømt, har jeg nok også gået lidt forkert på mit højre ben for at skåne knæet. På grund af det højre knæ måtte jeg også holde en højst ufrivillig pause med mit løberi.

Da jeg så endelig var i stand til at genoptage mit løberi, måtte jeg jo starte med at gå et pænt stykke ned i distancen og allerede på den tredje løbetur vrikkede jeg så om på højre fod igen. Så fik jeg jo den første influenza lignende omgang og derefter nåede jeg kun ud at løbe en gang, før jeg så begyndte at "hygge" med den nuværende influenza lignede luftvejs infektion, som bryd ud på min Skats fødselsdag.

I løbet af de sidste tre måneders tid har jeg fået mere og mere ondt i min højre hæl, hver gang jeg støtter på den, og da et eller andet har sagt mig, at sådant skal det bestemt ikke være, så tog jeg kontakt med en fysioterapeut i slutningen af november måned. Jeg var så heldig, at jeg fik en tid allerede den 8. december klokken 10:00, men den tid blev jeg desværre nødt til at aflyse, da jeg var syg, eller rettere jeg var så heldig, at den blev ændret til i dag klokken 9:00.

Selvfølgeligt skulle det begynde at sne lige præcist her til morgen og da man samtidigt ikke lige frem plejer at hverken feje eller salte fortovene her i byen, så beregner jeg ekstra god tid til min lille gåtur ud til Fysiocenter Roskilde. Det viste sig dog, at jeg godt kunne klare at gå de tre kilometer i mit normale tempo, så jeg klarede turen på lidt under en halv times tid.

Jeg startede med at udfylde et spørgeskema, hvor jeg kun skorede to point. Så dermed er jeg som sådant ikke i nogen som helst form for faregruppe med hensyn til såkaldte livsstilsygdomme på grund af min nuværende livsførelse. De to point skyldes mit daglige forbrug af juice og sodavand, men da jeg jo ikke lige frem er overvægtig og da jeg ellers lever en hel del sundere end anbefalet, så synes min fysioterapeut ikke, der er nogen grund til, at jeg skal holde op med at drikke juice og sodavand hver dag, især ikke når det nu kun drejer sig om en kvart liter af hvert. End videre er der jo også nogle gode fiber samt vitaminer i juicen.

Jeg fortalte min fysioterapeut om forløbet med min ankel lige fra den allerførste gang for snart tyve års tid siden, jeg vrikkede om på den, og så frem til i dag. Jeg fortalte hende også, at jeg efterhåndens ret så tit vrikker om på den højre fod og at det mange gang er helt uden grund samt at det føles som om, min ankel simpelhen giver efter under mig. Derefter foretog min fysioterapeut en nøje undersøgelse af begge min ankler samt fødder og underben.

Min højre ankel er svag og det er den blevet på grund af de mange gange, den efterhåndens har været forstuvet. Det har faktisk gjort den så svag, at den hele tinden befinder sig i den omvrikkede stilling og det gør så, at jeg både går samt står forkert på min højre fod. Dette har så beskadiget min trædepude under hælen, så den er blevet fladet ud og jeg dermed ikke får nogen støtte af den, når jeg sætter hælen ned, men at jeg derimod går direkte på hælens knogle, hvilket jo kun kan gøre ondt.

Min fysioterapeut pakkede min højre ankel samt hæl ind i sporttape og derefter skulle jeg gå rundt på gulvet på bare fødder, men da jeg ikke kunne mærke nogen forandringer, så pillede min fysioterapeut det første hold sportape af samt satte et nyt og noget mere fast hold sporttape på, sådant at min trædepude under hælen blev presset tilbage til sit normale leje. Se det hjalp en hel del og så gik vi i gang med at prøve nogle små øvelser, som jeg skal gøre flere gange hver dag.

Lige nu koncentrere min fysioterapeut og jeg os om at få styrket min højre ankel samt fjernet smerten i min højre hæl og derefter skal vi i gang med at styrke musklerne i min ryg. For de problemer, som jeg har med den, hænger nok også sammen med min forkert gang på grund af min svage ankel og så skal jeg have fat i min læge, for selv om hun ikke mente, jeg var berette til at få en henvisning til en fysioterapeut, fordi jeg selv har taget initiativet, så mener min fysioterapeut, at jeg skal have en henvisning og at jeg ikke selv skal betale det hele uden tilskud fra sygesikringen samt Danmark. For jo længer tid jeg venter med at tage hånd om problemet jo større bliver det og i værste tilfælde kan det ende med at gøre mig handicappet på grund af slidegigt og så bliver det først dyrt for samfundet.

End videre fortalte min fysioterapeut, at hun synes, det er flot, at jeg kan gå så mange kilometer hver dag, som jeg rent faktisk gør, samt at jeg kan løbe med den ankel. For det skulle jeg rent faktisk ikke kunne og at jeg har ondt, kunne hun som allerede skrevet godt forstå, for det gør ondt at gå direkte på en kogle. Hun var der også imponeret af, at jeg var gået ud til hende samt at jeg også skulle gå hjem derude fra taget i betrækning af, hvor øm min højre hæl er.

Jeg har allerede fået en ny tid hos min fysioterapeut imellem jul og nytår, hvor vi skal finde ud af, om de tre små øvelser, som jeg skal gøre flere gange om dagen, har haft nogen form for effekt, samtidigt med jeg så nok også skal i gang med nogle lidt mere krævende øvelser.