Arkiver

International Bamsedag


Hverdagen.

For otte år siden, da jeg boede i Herlev og var medredaktør af et beboerblad, skrev jeg denne artikel om International Bamsedag, som jeg her vil bringe et lille udklip fra …

I dag er det "International Bamsedag". Det er den dag hvert år, hvor alle verdens bamser og øvrige kramme- og tøjdyr vil stå sammen i samlet flok for at kæmpe for en bedre og betydelig bløder verden. Så hvis du meget gerne vil være på god talefod med dit helt personlige krammedyr, skal du nok huske, at give det et ekstra kærligt stort varmt kram i dag.

😉

"Den Internationale Bamsedag"s dato er valgt, fordi den også er den amerikanske præsident Theodore Roosevelts fødselsdag ( han blev født den 27. oktober 1858 og han døde den 6. januar 1919 ). Hans kælenavn var for øvrigt Teddy. Man fandt på dette kælenavn til ham efter en jagt i 1902, hvori Theodore Roosevelt deltog. Da han og de øvrige deltagere fangede en såret bjørn, nægtede Theodore Roosevelt at dræbe dyret, da han fandt det "usportsligt". Herefter blev der tegnet flere tegninger af Theodore Roosevelt og den såret bjørn.

Den 15. februar 1903 udstillede Morris Michton og hans kone Rose verdens to første teddybjørne i deres butik i Brooklyn. De havde netop fået en skriftlig tilladelse af præsident Theodore Roosevelt til at kalde tøjdyret for en Teddybjørn. Derefter blev produktionen af disse teddybjørne sat i gang og i dag er der nok ikke ret mange, som ikke på et eller andet tidspunkt har kaldt en plys- eller tøjbamse for en teddybjørn.