Arkiver

På vej mod Roskilde


Hverdagen, Oplevelser.

Desværre nåede vi ikke at komme igennem hele National Musset i dag. For skal man nå hele National Musset på kun et besøg, kræver det nok, at man kommer om formiddagen, lige efter museet er åbnet, og at man så bruger hele dagen derinde lige indtil, museet lukker igen om eftermiddagen, og den mulighed havde vi desværre ikke i dag, men vi fik da alligevel set en hel masse under dagens besøg og det vil vi altså have lov til at glæde os over, at vi nåede.

🙂

Vi blev enige om, at vi ville forsætte eftermiddagen med en lille tur på Strøget også selv om vejret ikke så alt for lovende ud. Det endte da også med, at vi måtte holde en pause under et stilads i en sidegade til Strøget, fordi det regnede for meget samtidigt med at det blæste så kraftigt, at vi alligevel ikke ville have haft nogen som helst form for glæde af de to paraplyer, som vi havde taget med i min Skats rygsæk.

Vi nåede ned til Strøget, hvor vi gik rundt i en lille times tid. Vi nåede også ind i nogle ganske få butikker i løbet af turen, men vi fik faktisk ikke rigtigt købt noget som helst. For der var ligesom ikke rigtigt noget, som kunne friste os nok til, at vi ville købe det.

🙂

Vi blev enige om, at vi ville tage regionaltoget fra Hovedbanengården til Roskilde station og på vores vej tværs hen over Råhuspladsen …

2008/10/03/301.jpg

… fik jeg lige taget nogle få billeder …

2008/10/03/302.jpg

… ligesom jeg skulle have et billede af det store græskar …

2008/10/03/304.jpg

… der hænger hen over Tivolis hovedindgang, før vi nåede over til Hovedbanegården, hvorfra vi i teorien kunne nå et regionaltog med afgang klokken 18:18. Toget ankom da også til perronen næsten til tiden, men det blev borrangeret og vi fik at vide, at vi skulle med det tog, som holdt på den anden side af perronen og som ville køre til Kalundborg, når det en gang kørte fra Hovedbanegården.

Toget, som vi blev genret over i, var et af de gamle, hvori der ikke er ret mange siddepladser og det hele blev ikke bedre af, at der var noget, som godt kunne ligne en lejrskole, skulle med toget og at samtlige elever samt dem, som godt kunne ligne deres lærer, havde den holdning, at ikke alene skulle de hver især have en sidde plads, men at deres oppakning skulle havde det samme. Rent faktisk så tvivler jeg meget stærkt på, at deres oppakning havde løst billet, men det kan jo godt være, der bare er noget, som jeg fuldstædigt har misforstået.

Ligesom der nok også er noget, jeg fuldstædigt har misforstået med hensyn til, at Hovedbanegården er røgfrit område. For stort set samtlige af lejreskolens elever samt dem, som godt kunne ligne deres lærer, have enten en tændt smøg i munden eller i den ene hånd og det forsatte de med at have også efter de var gået ind i regionaltoget.

Min Skat og jeg delte et to-personer-sæde i regionaltogets stillekupe og selv om der flere gange unde køreturen blandt andet blev sagt i togets højtalere: "… at vi henviser til vores passager, at der kun bliver ført korte og afdæmpet samtaler i togets stilleområder …" så forsatte stort se alle elever samt dem, som godt kunne ligne deres lærer, fra lejrskole med at tale højlydt enten sammen eller i deres medbragte mobiltelefoner.

Regionaltoget kørte fra Hovedbanegården ved 18:38 tiden og bort set fra, at det lige skulle holde en pause ved det manglende trinbræt ved Øster Kirkegård her i Roskilde, så nåede det til Roskilde station med kun en kortere forsinkelse.

Imens min Skat og jeg gik hjemad fra Roskilde station, talte vi om de mange fordele eller rettere manglen på samme ved at tage regionaltoget, næste gang vi skal til Købehavn og sådant som vi ser det, er der intet, der taler for, at vi ikke skal tage bilen, når vi skal derind af fremover.