Arkiver

At komme af med sit affald …


Hverdagen.

Imens jeg boede i Herlev, var jeg blandt andet aktivt medlem af den lokale udgave af Agenda 21, som blandt meget andet var med til at gøre byens borger opmærksomme på, hvor vigtigt det er at sortere sit affald korrekt. For på den måde kan man komme til at genbruge mest muligt af affaldet samtidigt med at affaldets belastning af miljøet bliver mindst muligt.

Det var derfor noget af et "kulturchok" for mig, da jeg flyttede til Roskilde, hvor man er meget langt bagefter med hensyn til sorteringen af affald i hvert fald i forhold til, hvordan det er i Herlev.

Nu ved jeg godt, at det er langt fra alle, der går op i det der med miljøet samt at mange af dem, som gør det, aldrig når længere end til at sætte et "Reklamer naj tak" skilt på deres postkasse, men derfra og så til at man er fuldstændigt ligeglad med det hele, er der godt nok alt for langt vej efter min mening.

Hvor vil jeg så hæng med alt dette ? … jo, nu kan vi igen se frem til, at vi ikke kan komme af med vores dagrenovations ( læs: køkkenaffald ) før på torsdag, hvor de fire container, som beboerne i vores blog har til rådighed, er blevet tømt. Dette skyldes at nogen i vores blog har ryddet op og at de har skulle af med deres "affald", som de så har putte ned i containerne og da disse var fyldt helt op så tog man da bare resten af skuret i brug …

2009/02/22/102.jpg

… og der er endnu mere her …

2009/02/22/103.jpg

Nu ved jeg så udmærket godt, at det ikke er alle, der kan læse, og at der er mange, der selv om de kan læse, ikke kan forstå, hvad det er, de har læst, men man skal altså være mere end ualmindelig dum, hvis man ikke kan "oversætte" et piktogram som dette …

2009/02/22/101.jpg

… der hænger lige så fint på siden af skuret til vores dagrenovation og man kommer faktisk lige forbi det skilt, hver gang man går i ind skuet. Så den "gode" undskyldning med "jeg / vi var ikke klar over, at jeg / vi ikke måtte stille mit / vores storskrald her" kan altså ikke bruges.

End videre er der opstillet en container til papir inde i selve skuet. Det er faktisk den første container, man går forbi, når man går ind i skuret. Der er opstillet en container til glas mindre end 50 meter væk fra skuret til dagrenovation og en container til pap mindre end 100 meter væk fra skuret til dagrenovation. Så mest af alt skylde det ene og alene kun, at dem, som har ryddet op, har været mere end mental tunge i røven, at de ikke har placeret i hvert fald disse ting i de rigtigt containerne.

Nu kan vores varmemester efter hans normale arbejdetid så bruge hans egen trailer samt hans egen bil til at fjerne alt dette samt køre det ud på Kara og det gør han jo ikke lige frem gratis. Da han skal have overtidsbetaling for sin arbejdeindsat. Hvilket er fair nok, men det er bestemt ikke fair nok, at os, som godt kan finde ud af at sortere vores affald og som anbringer vores affald der, hvor det retmæssig høre til, skal være med til at betale for oprydningen efter dem, som ikke kan finde ud af det !