Arkiver

Hvide hæklet mellemlægs servietter


Hverdagen, Håndarbejde.

I løbet af de sidste to små ugers tid har jeg nået at hækle tolv hvide mellemlægsservietter, hvoraf den ene kan ses her …

2009/02/01/301.jpg

… de er hækle efter Drops mønster nummer 0-522, som gemte sig bag den trettende låge i deres julekalender på nettet sidste år. Så jeg ved desværre ikke, om opskriften stadigvæk er tilgængelig.

Traditionen tror har jeg dog ændrede lidt i opskriften, da jeg har forøget alle luftmaskebuer med en enkelt luftmaske. For det giver et meget fastere og dermed pænere resultat, hvis man hækler fastmasken på næste række ned i den midterst luftmaske i stedet for rundt om midten på luftmaskebuen på rækken under.

Jeg har end videre tilføjet seks kædemasker og en fastmaske på den næstsidste række, så jeg dermed får ændre startstedet for luftmaskebuerne på den, hvilket også har givet et flottere resultat. Og endelig har jeg hæklet en fastmaske mere både før og efter hver picot på den sidste række.

Så er det, at jeg tillader mig at undre mig over, at såkaldte professionelle designer ikke kender til disse små tricks, da de jo dermed kunne undgå en hel del små skønhedsfejl, som jo rent faktisk kun giver det færdige stykke håndarbejde et præg af en form for ligegyldighed og sjuskeri, men dette er de måske fuldstændige ligeglade med ?

Jeg har brugt lige knap og nap fire af de fem nøgler hvidt "10/4 i.d. bomuldsgarn" ( 100% bomuld ) a 50 gram med en løbelængde på 210 meter, som jeg kom til at købe, da vi var i Kvickly Xtra i sidste uge.