Arkiver

Lidt mere julehygge på altanen


Hverdagen.

I lørdags fik min Skat og jeg hængt den lyskæde, vi kalder for stjernehimlen, lyskæden med de små kulørte pærer samt lystorvet med de to nisser op ude på altanen og i dag har vi så fået anbragt samt tilsluttet isbjørnen, nissen samt snemanden …

2012/12/01/901.jpg

… og et billede af altanens julehyggen set fra vores stue af …

2012/12/01/902.jpg

… ingen der er nogen, der får alt for meget på tværs eller for den sags skyld får alt for meget ondt i bagdelen med hensyn til miljøet, så vil jeg lige tillade mig at fortælle jer at både nissen og snemanden indeholder 20 LED, der hver bruger 0,06 watt per time, samt at isbjørne indeholder 80 LED, der lige ledelse hver bruger 0,06 watt per time. Det vil sige, at de tre figurer tilsammens bruger ( 2 x 40 x 0,06 ) + ( 80 x 0,06 ) altså 9,60 watt per time.

De tre lysdekorationer ude på altanen er kun tændt, når vi opholder os i stuen, men så er vores to pyntelamper, der hver især bruger 5,00 watt per timer, til gengæld ikke tændt og dermed spare vi rent faktisk 0,40 watt per time.

Med hensyn til udledning af CO2, så udleder vores tre lysdekorationer tilsammens 5,18 gram CO2 per time, altså for ud sat at den elektricitet, de bruger, er fremstillet ved hjælp af kul, for er den elektricitet, de bruger, fremstillet ved hjælp af sol- eller vinenergi, så er udledningen af CO2 betydelige mindre.

Ifølge en undersøgelse, der er foretaget af Informationscenter for Miljø og Sundhed udleder et gennemsnitligt stearinlys som for eksempel et kalenderlys 31 gram CO2 i timen, hvilket er fire gram mere end en 50 watts pære udleder på den samme tid og dermed så udleder vores tre lysdekorationer tilsammens mindre end en sjettedel af den CO2, et kalenderlys udleder.

Dertil kommer, at et gennemsnitlig stearinlys som for eksempel et kalenderlys udleder 300 milliarder miljø- og sundhedsfarlige partikler per time, hvilket er 7,5 gange mere, end den tætte myldretidstrafik på en af landets allermest befærdede gader nemlig H.C. Andersens Boulevard i København udleder på det sammen tidsrum.

Så derfor tillader jeg mig at være overbevist om, at hvis miljøet fik lov til at vægle, så ville det foretrække diverse former for elektriske julebelysning i stedet for de gode gammeldags af slagsen, der er fremstillet af starin eller lignede.

Dertil kommer, at min Skat og jeg hele året rundt ikke belaster miljøet samt vores økonomi ved at tørre tøj i en tørretumbler, da jeg til al held ikke er så mental tung i badelen ( læs: doven ), at jeg ikke kan finde ud af noget så såre simpelt som at tørre det nyvasket tøj på et tørrestiv, samt at ingen af os er til al held så mentale tunge i badelen ( læs: dovne ), at vi ikke kan finde ud af noget så såre simpelt som at klare opvasken i hånden.

Så når nu alle I så kaldte miljøbeviste har smidt jeres tørretumblere, opvaskemaskiner med mere af den slags ud samt I har slukket alle jeres osende stearinlys, så kan vi måske begynde at tale sammen om at passe på miljøet og indtil da, der kan I altså godt holde jeres mund helt lukket med mindre I altså meget gerne vil prale med, hvor miljøubeviste I i grunden er.