Arkiver

En rigtigt dejlig dag


Hverdagen, Oplevelser.

Evi og jeg har længe meget længe som i flere år talt om, at vi gerne vil ses ikke bare sådant et lille hurtigt kig som det, vi fik den dag, hvor vi mødtes hos Poul og vi så fik cirka en halv times tid sammen, men sådant rigtigt så vi har tid til at snakke.

Så derfor mødtes vi i dag på Roskilde Stations perron 1 ved lidt over 10:00 tiden, hvorfra vi så gik en dejlig lang samt rigtigt hyggelig tur i Roskilde. Jeg havde på forhånd lovet Evi, at jeg ville vise hende bare lidt af alt det Roskilde også er samt har at byde på, det vil sige, jeg ville ikke vise hende domkirken, festivalen samt vikingeskibene, men derimod nogle af de mange små grønne åndehuler, kilder samt bygninger og steder, der har en sjov historie.

Vi startede med at gå ad Algade langs med Hestetorvet og Gråbrødre Kirkegård videre igennem Røde Port samt forsatte ad Københavnsvej til vi nåede til Ro´s Torv altså Roskilde store shoppingcenter, der åbnede i oktober 2003, hvor vi gik en runde, før vi gik via Københavnsvej igennem Røde Port samt videre af Algade til nummer 64B, hvor der på højre side af opgangsdøren sidder en meget lille metalplade, hvor på der står: "Her boede Agens Henningsen fra 1899 til 1905 samme med sine to børn Ester og Poul Henningsen".

Derefter forsatte vi ad Algade til Biblioteksgangen, hvoraf vi forsatte til Bibliotkeshaven, da vi havde nydt den, gik vi langs med Biblioteket til Louisevej, hvor vi så Bogbyttetræet og ved vejens ende så vi på Lovisekilde, derfra gik vi ind i Folkeparken, hvor vi nød udsigten over Roskilde Fjor fra toppen af amfiteateret, før vi nød ænderne i de små søer i Klostermarken samt Bertel Margrethe Anlægget.

Derefter gik vi ad Klostervang til Frederiksborgvej, hvor vi hilse på Sankt Gertruds Kilde, før vi gik ind i Byparken, derfra gik vi over Roskildes gamle voldgrav til Provstevænget, hvor vi så resterne af Sankt Hans Kirke, før vi via Provstestræde samt Tuttesti nåede til Sankt Hans Kilde, derfra gik vi forbi Oddfellow Logens bygning, før vi forsatte ad Lille Maglekildestræde, hvor vi så kildehuset samt Rektorkilden, til Maglekildevej, hvor vi hilste på Neptun.

Derefter forsatte vi ad Manglekildevej og Sankt Klaresvej til Roskilde Miniby, som vi beundrede, før vi forsatte til Sankt Ibs Kilde og Kirke, derfra gik turen ad Strandengen til Vindeboder samt videre til havnen, hvorfra vi gik op ad tappen til Sankt Jørgensbjerg, hvor vi både så Sankt Jørgens Kirke, L. A. Rings hus samt gadekæret, før vi begav os i retning mod Roskildes centrum.

På vores gåtur ad Skomagergade så vi på de mange fliser, der fortælle om alt det, der var en gang og som de flest nok for længst har glemt alt om, og da vi nåede til Stændertorvet, fortalte jeg om Sankt Laurentius Kirkes tårn samt ruin, før vi forsatte ad Fodensbro forbi Roskilde Domkirke under Absalonbuen til Domkirkestræde samt forbi Sukkerhuset, der i dag rummer Roskilde Museum, til det lille nye hyggelige Sankt Hans Torv ved t-krydset imellem Rosenhavestræde og Sankt Ols Stræde, hvor vi holdt en lille pause, før vi gik ad Rosenhavestræde, tværs over Algade videre ad Snæversti og Frue Kirkestræde til Gammel Vor Frue Kirke samt Kirkegård, derfra forsatte vi ad Fruegade tværs over Jernbanegade til Køgevej, der blev krydset via gangbroen.

Dermed var vi nu kommet syd for banen og så var det jo meget nærliggende lige at gå en hurtig tur igennem Roskilde Ring Park samt fortælle om Det Virtuelle Museum Roskilde Ring, før vi handlede ind hos Aldi på Søndre Ringvej. Derfra gik vi via Musicon altså Rabalderstræde og Rabalderparken til Køgevej, hvorfra vi forsatte ad stamvejen hjem til mig, hvor vi fik frokost, før jeg fulgte Evi til bus linie 220s stoppested ved Gartnervangen, så hun kunne køre med den i stedet for at gå til Roskilde Station.