Arkiver

Ingen strøm og vand


Hverdagen.

Klokken var cirka 21:15, min Skat var i fuld gang med sine øvelser på vippebrættet og jeg sad i sofaen, imens jeg var ved at hæfte nogle ender på det igangværende hækleprojekt, da lyset "dykkede". Det nåede dog ikke at være væk så længe, at vi bemærkede det ud over ved, at vores teleforsvarer bippede, ganske som den plejer at gøre det, når strømme har været afbrudt. Så det kan højst have haft drejet sig om et sekunds tid.

Min Skat forsatte med sine øvelser hende ved døråbningen ind til arbejdsværelset og jeg gik ud på badeværelset. Lige som jeg tog min tandbørste, forsvandt lyset. Min første tanke var, at det nok var vores sparepærer, der efter mange års trofast tjeneste havde opgivet ånden, men så gik det op for mig, at hele lejligheden var mørkelagt.

Jeg gik ind i stuen, hvor min Skat stod hende ved altandørene, vi kunne se, at hele vores lokalområde var mørkelagt, for der var ikke lys i et eneste af vinduerne i bygningerne i nærheden. Så begyndte der så småt at komme lidt lys hist og her, efterhåndens som folk fandt lommelygter, mobiltelefoner, stearinlys med mere frem.

Jeg sendte en sms til min veninde i Rønnebærparken og hun skrev tilbage, at hendes område af byen også var mørkelagt. Min Skat gik i seng og ærerede sig over, han så ikke kunne komme til at læse og jeg fandt en lille lommelygte frem, så jeg kunne se at børst tænder samt komme på toilettet.

Jeg havde lige stillede lommelygten på hylden under spejlet i badeværelset, så jeg kunne se at børste tænder, da lyset kom tilbage. Jeg gik ind i soveværelset, hvor min Skat var i gang med at stille vores clockradio, og jeg ringende til min veninden i Rønnebærparken for at fortælle hende, at vi nu havde fået strøm. Det havde hun også, men hendes fjernsyn viste kun sne.

Imens min veninde i Rønnebærparken og jeg talte sammen, dykkede lyset så igen, men det nåede dog ikke at være væk så længe, at vi bemærkede det ud over ved, at vores teleforsvarer bippede, ganske som den plejer at gøre det, når strømme har været afbrudt, men min veninden i Rønnebærparken var atter blevet mørkelagt, hvilket så for øvrigt var for tredje gang i aften.

Min veninde i Rønnebærparken og jeg afsluttede vores samtale, for jeg ville gerne i seng, men først ville jeg lige børste tænder samt på toilettet og derfor opdagende jeg, at vi nu var blevet tørlagt, for vi havde ingen former for brugsvand. Så endnu en gang viste det sig at være en rigtigt god ide, at jeg altid har nogle liter vand stående i nogle plastik flasker.

Jeg var lige gået i seng og min Skat have lige slukket lyset, da vores telefonsvarer igen bippede, hvilket vil sige, at der igen har været et korvarigt udfald i strømforsyningen og derfor satte jeg min mobiltelefon til at vække os et par minutter efter vores clockradio skal går i gang i morgen tidligt, så vi er sikker på, vi vågner til tiden i morgen tidlig også selv om strømmen forsvinder igen i løbet af natten.