Arkiver

Vor Frue Dag – Marias ofring


Hverdagen.

For otte år siden, da jeg boede i Herlev og jeg var medredaktør af et beboerblad, skrev jeg den artikel om Vor Frue Dag – Marias ofring, jeg her vil bringe et lille udklip fra …

Den 21. november støder vi så for sjette gang i løbet af et kalenderår ind i en Vor Frue Dag, men så er der også kun en tilbage af slagsen.

Selv om Danmark i dag kalder sig for et kristen land, så må vi jo ikke glemme, at vi rent faktisk startede med at være katolske og ifølge den katolske kirke samt den kristnes kirkes tidlige troslære forblev jomfru Maria hele livet igennem jomfru på trods af, at hun havde født verdens frelser i form af Jesu.

I 1300tallet ønskede den katolske kirke at tilvejebringe et forbillede for nonnerne og derfor blev legenden om, at Jomfru Maria ikke alene forblev jomfru hele livet på trods af, hun havde født Jesu, men også at hun efter hans død samt opstandelse havde ofret sig til livslang tempeltjeneste.

Der er ikke nogen særlige vejrvarsler for årets sjette Vor Frue Dag udover, at sådant som vejret var på den forrige Vor Frue Dag skal det også blive på den kommende Vor Frue Dag.