Arkiver

Så kom sommerdækkene på


Hverdagen.

Min Skat og jeg er så tilpas naive, at vi både håber samt tror på, at risikoen for frost, slud og sne endeligt langt om længe er helt overstået for denne gang.

Selvfølgeligt er vi begge to udemærket godt klar over, at der kan komme både slud og sne i slutningen af april måned, det er i hvert fald set mange gange før, samtidigt med at temperaturen sangens kan nå ned til eller lige under frysepunktet i hvert fald om natten, men det bliver nok ikke så slemt, at vi ikke kan klare at køre med sommerdæk, der for vores tilfælde rent faktisk er den slags dæk, som mange andre vil kalde for gode helårsdæk.

Så da min Skat havde set dagens Formel 1 løb inklusiv både optakten samt nedtakten til det, gik han i gang med at skifte bilens vinterdæk ud med sommerdæk, og i år blev det lille opgave så klaret hele fire dage før, end det blev klaret sidste år. Vi havde godt nok snakket om, at vi skulle prøve på at nå det allerede i løbet af sidste weekenden, men der var så mange andre ting, vi også lige skulle nå, så vi aldrig fik nået at skifte dækkene på bilen.

🙂

Min Skat startede med at løsne møtrikkerne på bilens vinderdæk …

2013/04/21/301.jpg

… hvorefter han fandt de fire sommerdæk frem fra deres vinterhi i vores garage samt anbringe dem ud fra det sted på bilen …

2013/04/21/302.jpg

… de skal sidde, hvorefter han anbragte dunkkraften det helt rigtige sted …

2013/04/21/303.jpg

… så bilen kunne løftes, så han kunne tage vinterdækket af og sætte sommerdækket på …

2013/04/21/304.jpg

… samt spænde dets fire møtrikker og dette skulle så bare lige gøres tre gange mere …

2013/04/21/305.jpg

… derefter kørte vi over til tankstationen på Motelvej, hvor min Skat puttede luft i bilens fire sommerdæk, hvorefter vi kørte hjem igen.

Så efterspændte min Skats alle hjulenes møtrikkerne og tjekkede at bilen have motorolie nok samt fyldt sommersprinklervæske på den …

2013/04/21/306.jpg

… hvorefter han monterende hjulkapslerne …

2013/04/21/307.jpg

… og så var den opgave vel overstået.

🙂

Min Skat var heldig, for ingen af møtrikkerne havde nået at sætte sig så godt fast, at han havde problemer med at få dem løsnet. Dermed gik opgaven også meget hurtigere, for det tog ham cirka tre kvarters tid. Så nu er vores lille bil blevet gjort klar til solskin samt sommer og lige nu har vi en meget "forkælet" lille bil, der summer af velvære, stående i sin garagen.