Arkiver

Blue Monday


Hverdagen, Årets gang.

Jeg vil ikke påstå, at jeg har det lige som den togegoistiske tegneserie hankat Garfild, der hader mandage, men jeg vil gerne indrømme, at jeg ikke lige frem er fan af dem. For når det er mandag morgen, betyder det, at weekenden allerede er helt overstået og en hel ny arbejdsuge truer samtidigt med der er så uendelig lang tid til den kommende weekend og begge dele er der dybt deprimerende.

Sådan er der nok mange rigtigt mange, der har det, og især i den alt for både kolde, lange samt mørke januar, så derfor har man mere eller mindre officielt vedtaget at udnævnt både januars samt årets tredje mandag til være en vaskeægte Blue Monday, hvilket kan oversættes til deprimerende mandag.

Blue Monday betragtes altså som årets allermest deprimerende dag og den er forbundet med følelser af tristhed, total mangel på energi samt lav motivation.

Da mange har kritiseret konceptet med Blue Monday på grund af dens manglende videnskabelige validitet, er den mere og mere blevet til en dag, der bruges på at fremme bevidstheden samt vigtigheden af den mental sundhed og især psykisk egenomsorg.

Verden blev introduceret for Blue Monday i 2005 som en del af en reklamekampagne for et engelske rejseselskab, hvis marketingafdeling havde regnet sig frem til at årets tredje mandag ligger så langt fra julens og årsskiftets mange glæder samt alle de mislykkedes nytårsforsætter samtidigt med at man befinder sig cirka midt i vinteren med alt hvad det medføre af kulde, sne og andre vejrmæssige ubehageligheder, at man nu skal forkæle sig selv med en rejse til varmere himmelstrøg.

Jeg vil dog påstå, at man sangens kan forkæle sig selv på en både langt billigere samt miljøbevist måde ved for eksempel at bruge lidt af dagen på at foretage sig noget enten alene eller sammen med en eller flere, der står en nær, man godt kan lide at bruge tid på.