Arkiver

Pinse


Hverdagen.

For elve år siden, da jeg boede i Herlev og jeg var medredaktør af et beboerblad, skrev jeg den artikel om pinsen, jeg her vil bringe et lille udklip fra …

Pinsen er den sidste af de tre store højtider indenfor den kristne tro. Julen er den første og påsken er den anden, og hvor der som reglen bliver pyntet op til de to første af højtiderne, blev der ligeledelse som reglen slet ikke pyntet op til den sidste af slagsen.

Udenfor kirken fylder denne tredje højtid nærmest ingenting i folks bevidsthed. Alle ved, hvorfor vi fejrer jul, de fleste ved også, hvorfor vi fejrer påske, men hvor mange ved i grunden, hvorfor vi fejre pinse ?

Det er vist i virkeligheden kun de virkelige rettroende, kirken og så måske naturen, der holder pinsefest. Alle vi andre holder nok bare nogle dejlige fridage.

🙂

Pinsen falder altid lige præcist 50 dage efter påsken og den er den kirkelige markering af Helligåndens kommen. I Apostlenes gerninger i "Det Nye Testamente" fortælles det, at Helligånden kom til Jesus disciple i Jerusalem. Disciplene kunne nu tale mange forskellige sprog, så de kunne gå ud i verden samt forkynde den kristne tro, og apostelen Peter holdt en prædiken. Herefter mange lod sig døbe i Jesu Kristi navn. Den første, kristne menighed var nu dannet og den kristne kirke var dermed indstiftet.