Arkiver

En royal guldand


Hverdagen, Ænder.

Sidste gang jeg besøgte min Skats tante, lovede jeg hende, at jeg vil prøve på at finde tid til at besøg hende mindst en gang mere, før min Skat og jeg tager hul på vores fire uger lange sommerferie og da jeg er af den opfattelse, at man altså skal holde det, man lover, og ellers skal man ikke love det, så ringede jeg til min Skats tante ved 9:00 tiden i formiddags for at høre, om hun ville give et krus the, hvis jeg gav en onsdagsnegl og det ville hun gerne.

Ganske som vi havde aftalte det, så ankom jeg til hende ved 12:00 tiden og så hjalpes vi ad med at bære thekanden, thekrusene, tallerkenerne samt onsdagsneglene ud til den overdækkede del af hendes altan, hvor vi så sad de næste små to og en halv times tid, imens vi hyggesnakkede.

Min Skats tante havde købt en spareand i form af denne royale guldand …

2011/06/08/401.jpg

… til mig og jeg blev rigtigt glad for den, dels fordi den er sød samt andreledelse og dels på grund af den søde tanke, der ligger bag den, men så skete der desværre noget, som jeg blev ked af … lige inden jeg skulle gå, fandt min Skats tante sin pung frem, hvorefter hun tog en hund op af den og gav den til mig. Jeg lignede et stort spørgsmålstegn og jeg sagde: "Hvad skal jeg med den ?" for det kunne jo være, at min Skats tante ville have, at jeg skulle købe noget med til hende næste gang jeg kommer på besøg.

"Den skal du havde, fordi du har besøgt mig" svarede min Skats tante, hvortil jeg sagde: "Aldrig i livet ! Jeg er ikke kommet for at få noget, men for at hygge mig sammen med dig i nogle timer", "Jeg plejer at give navet på personen en hund, hver gang hun besøger mig" sagde min Skats tante, hvortil jeg sagde: "Jeg er ikke navet på personen, jeg er mig og jeg vil ikke have den, for jeg er ikke kommet på besøg for at få noget, men for at være sammen med dig og du har lige givet mig en royal guldand, som jeg er meget glad for, og det er langt mere end nok !"

Måske er det nok bare mig, men jeg føler, at der er noget fuldstændigt ravruskende galt, hvis min Skats tante føler, at hun skal give mig penge, fordi jeg har besøgt hende og så er jeg lige glad med, at hun plejer at give navet på personen det, når hun besøger hende, for det kommer altså slet ikke mig ved.

Det havde været i orden, hvis min Skats tante havde bedt mig om at købe noget med for hende, så ville jeg selvfølgeligt gerne have haft pengene for varen eller varerne, men jeg ville kun have haft det faktiske beløb eller hvis jeg havde betalt med Dankort det beløb i rede penge, der er næsmest det faktiske beløb.

Det havde måske også været i orden, hvis min Skats tante havde bedt mig om at gøre noget for hende som for eksempel at støvsuge hele hendes lejlighed inklusiv altanen og jeg så oven i, uden hun havde bedt mig om det, også lige havde vasket alle gulvene, for i så fald havde det jo været en form for tak, men det er altså slet ikke i orden, at hun vil give mig penge eller noget som helst andet bare fordi jeg har besøgt hende !

Jeg er udemærket godt klar over, at det ikke var ment som noget negativt, men derimod kun som noget positivt fra min Skats tantes side af, at hun ville give den hund. At det udelukkede kun skyldes, at hun var glad for at se mig, men det havde hun jo allerede så rigeligt fortalt mig ved at hun havde købt en and til mig og jeg vil altså ikke have, at hun skal føle taknemlighed over for mig, bare fordi jeg gøre noget så simpelt som at besøge hende.

Så er det meget muligt, at navet på personen har det godt med at få en hund, hver gang hun besøger min Skats tante, men den slags vil jeg simpelhen ikke være med til og så kan jeg altså endnu bedre godt forstå, hvorfor min Skats tante er lidt skuffet over, at navet på personen ikke har haft tid til at besøge hende i over et halvt års tid, men det kan vel så skyldes, at navet på personen lige for tiden ikke mangler pengene eller at hun har fundet en anden, der giver et højere beløb, når hun kommer på besøg.